SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA

Soses recordarà la Guerra Civil amb un monument a la pau

A petició de veïns d'edat avançada després d'una consulta veïnal

L’ermita de Sant Miquel de Soses.

L’ermita de Sant Miquel de Soses.MAFRICADSP (WIKIMEDIA COMMONS)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Soses farà un monument a la pau en record a les víctimes de la Guerra Civil a l’ermita de Sant Miquel, on s’habilitarà un mirador amb plafons informatius. Aquest projecte va ser el guanyador de la consulta veïnal que es va fer durant el mes de febrer passat. Va obtenir 47 dels 101 vots emesos, mentre que 30 persones van triar instal·lar-lo a la plaça Montull i 24 a la plaça Verda.

La iniciativa té l’origen en peticions d’un grup de veïns d’edat avançada, que van sol·licitar que hi hagués un lloc en memòria dels morts dels dos bàndols durant la Guerra Civil a la població.

Segons l’alcaldessa, Sandra Marco, “considerem que aquesta reclamació, que ja s’ha dut a terme en altres pobles, era un deute amb els veïns ja que Soses, com altres pobles de la zona, va patir moltes baixes en les batalles del front del Segre”. L’alcaldessa va remarcar que a Soses hi va haver 22 soldats morts i quatre persones afusellades tant del bàndol nacional com del republicà. A banda d’un punt per al record, el mirador serà un atractiu turístic.

tracking