SEGRE

ESNOTICIA

Tendència de millora a nivell municipal

Les localitats amb un risc de rebrot elevat es redueixen a 61 i la taxa baixa a Aran, tot i que encara continua per sobre dels 1.500 punts || El Procicat debat avui la possibilitat de relaxar les restriccions

Velocitat de propagació (Rt) als municipis de Lleida

Tendència de millora a nivell municipal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació epidemiològica als municipis de Lleida mostra una lleugera tendència de millora en els últims dies. Segons dades de Salut, 61 localitats tenen un risc de rebrot de més de 100 punts, xifra a partir de la qual es considera que és elevat. Això suposa una desena de poblacions menys que les que tenien un risc alt a finals del mes de febrer passat. Mentrestant, 150 dels 231 municipis de Lleida tenen un índex baix. En aquest context de millora dels indicadors, el Procicat es reuneix avui i debatrà la possibilitat de relaxar les restriccions actuals.

El risc de rebrot més alt de la demarcació el té Maials, amb 5.344,95 punts. Fonts municipals van explicar que hi ha 23 casos actius i la gran majoria corresponen a l’àmbit familiar. Van assenyalar que des del CAP els van informar que gran part dels contagis corresponen a la variant britànica, que en el conjunt de la demarcació suposa el 80% dels positius (vegeu SEGRE d’ahir). A Maials el segueix Es Bòrdes, amb un índex de 5.299,54.

En aquest sentit, Aran es manté com el territori amb un risc de rebrot més gran, encara que aquest indicador ha baixat en les últimes 24 hores de 1.711 a 1.587. A la Val, set dels seus nou municipis tenen una taxa de més de 100 punts i només a Vilamòs i Arres hi consta un índex zero. Per la seua part, el Conselh va confirmar 4 contagis més a Aran i es mantenen en 7 els ingressats a l’Espitau.

Per la seua part, el Pla d’Urgell és la segona comarca amb més risc de Lleida i la quarta de Catalunya. Aquest índex també s’ha reduït i ha passat dels 588 punts que constaven dimarts als 547 d’ahir. Al Pla, només 5 dels seus 16 municipis tenen un risc baix. Són Castellnou de Seana, Ivars d’Urgell, el Poal i Vilanova de Bellpuig, amb una taxa de 0. A Barbens és de 17,64. El risc més alt de la comarca és el de Miralcamp, amb 1.208,46. A la capital, Mollerussa, aquesta taxa era ahir de 926,8 punts, davant dels 993,19 del dia anterior.

Així mateix, el Sobirà (41), el Jussà (49) i l’Urgell (80) tenen el tercer, cinquè i sisè risc de rebrot més baix de tot Catalunya, respectivament. A més, el Sobirà és la comarca amb la velocitat de contagis més baixa (Rt, que indica quantes persones infecta cada positiu), amb una taxa de 0,24. L’ideal és que aquest índex se situï per sota d’1, que significa que cada contagiat transmet la malaltia a menys d’1 persona. En aquesta situació es troben la pràctica totalitat dels municipis lleidatans, ja que només 26 tenen una Rt superior a 1.

El ritme de contagis més gran el té Seròs, amb 2,34 punts. Fonts municipals van apuntara a la situació a l’escola i van assenyalar que hi ha 4 classes confinades. Segons les dades de la conselleria d’Educació, al col·legi hi consta 1 grup aïllat, encara que hi ha 81 persones confinades i en els últims deu dies s’han confimat 12 positius. Pel que fa a les altres 25 localitats amb alta velocitat de propagació, oscil·la entre els 1,71 punts d’Artesa de Segre i Ribera d’Urgellet i els 1,01 de Mollerussa. Per comarques, l’Rt és baixa en set: el Pla d’Urgell, l’Urgell, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Aran, el Solsonès i la Cerdanya.

D’altra banda, l’impacte de la Covid-19 entre els menors de 15 anys a la zona del Pirineu triplica la mitjana catalana i és més gran a la d’altres grups d’edat, segons informacions de Catalunya Ràdio. Això és per la situació a Aran, on a les dades d’Educació consten 8 classes i 207 persones aïllades en els centres educatius.

tracking