SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Segre prepara la campanya de la fruita i demana vacunes i PCR

Reclama ajuts per a la logística d'enguany i que es paguin els concedits el 2020 || Els set pobles comencen a adequar estances davant l'arribada de temporers

Les casetes habilitades al camp de futbol de la Granja l’estiu passat per a positius i contactes.

Les casetes habilitades al camp de futbol de la Granja l’estiu passat per a positius i contactes.M.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els set pobles del Baix Segre (Aitona, Alcarràs, Soses, Seròs, la Granja d’Escarp, Torres de Segre i Massalcoreig) han començat a preparar la campanya de la fruita, que podria començar el mes que ve a l’avançar-se la floració. Els seus respectius alcaldes es van reunir amb els delegats de Governació, Salut, Agricultura i Treball i Afers Socials a Lleida. Els van sol·licitar que es vacuni els agricultors professionals, treballadors de cooperatives, centrals fruiteres i temporers fixos en la mesura possible. Van coincidir a assenyalar que es tracta d’un sector bàsic en el qual treballaran unes 30.000 persones a l’estiu.

L’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, va expressar la seua preocupació atès l’elevat nombre de contagis a la població, a causa de la variant britànica del virus. Va afegir que comencen a arribar els primers temporers de Llevant i Andalusia, persones que no volen sortir del país per si després no poden tornar a entrar a causa de les restriccions per la Covid. En aquest sentit, van reclamar més vigilància, ja que el confinament comarcal hauria d’impedir la seua arribada.

A part de vacunes, també van reclamar cribratges continus amb tests d’antígens o PCR per detectar positius com més aviat millor, i també reunions periòdiques amb Salut, si pot ser amb el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Amb això busquen que les decisions es prenguin comptant amb el territori “que coneix la problemàtica”, va indicar l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol.

També exigeixen ajuts directes per sufragar la logística d’aquest any i que es paguin els concedits per habilitar equipaments l’estiu del 2020, ja que cap ajuntament no els ha cobrat i arriben fins als 180.000 euros. Per la seua part, els ajuntaments ja han començat a adequar estances.

Aitona i Soses ja han sol·licitat casetes per llogar i acollir positius i contactes, mentre que d’altres ja adeqüen equipaments i dependències municipals, com l’alberg d’Alcarràs. D’altra banda, l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de Lleida gestionarà 1,5 milions d’euros per al foment de l’ocupació i el teixit productiu.

D’aquests fons, 1.125.000 euros seran per a Lleida ciutat i 375.000 per als sis pobles del Baix Segre (tots excepte Massalcoreig) afectats pel tancament perimetral de l’estiu passat..

tracking