SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut amb més de 2.000 fotos sexuals de nenes, també de Lleida

L'arrest es va produir a Huelva i va contactar amb 311 menors de diverses províncies de 7 a 13 anys a través d'una xarxa social || Enganyava les víctimes i les coaccionava

Una de les agents que han participat en l’‘operació Sevil’ de delictes sexuals contra menors.

Una de les agents que han participat en l’‘operació Sevil’ de delictes sexuals contra menors.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 28 anys a Huelva que tenia al seu mòbil un total de 2.484 fotografies de caràcter sexual de nenes contactades per una xarxa social, entre les quals hi havia menors de la província de Lleida. Se li imputen 96 delictes d’abusos sexuals i corrupció de menors. El detingut va contactar amb 311 menors d’entre 7 i 13 anys i va aconseguir imatges de caràcter sexual de 96 d’elles, residents en diverses províncies, també a les comarques lleidatanes, segons van confirmar fonts de la Guàrdia Civil.

La investigació, duta a terme des de Vélez-Málaga, es va iniciar arran de la denúncia interposada per la mare d’una menor de 9 anys a qui havien sol·licitat fotografies d’índole sexual a través d’una xarxa social molt popular entre els adolescents. Major d’edat i amb domicili a la província de Huelva, el detingut es feia passar per menor d’edat i contactava amb les nenes a través de falsos perfils.

Una vegada es posava en contacte amb les menors, les enganyava i amenaçava de donar-los de baixa en els seus perfils i s’inventava que coneixia famoses d’aquesta xarxa social que es posarien en contacte amb elles. També hi entaulava amistat per posteriorment coaccionar-les i que li enviessin fotos amb diferents pràctiques sexuals explícites.

En l’operació, denominada Sevil, han participat agents pertanyents a la Guàrdia Civil de Lleida, Vélez-Málaga, Huelva, Sevilla, Girona, Castelló, València, Valladolid, Barcelona, Alacant, Bilbao, Madrid, Tarragona, Jaén, Guipúscoa, Àlaba, Càceres i Tenerife. A totes aquestes províncies, els agents han localitzat víctimes.

El 2019, últim any del qual es disposen de dades, un centenar de lleidatans van ser detinguts i investigat per delictes sexuals, mentre que els Mossos van registrar el 2020 un total de 143 denúncies, la majoria per abusos i agressions, a les comarques lleidatanes.

Segons el ministeri de l’Interior, el 2019 es van conèixer nou casos de pornografia infantil i nou més de contacte amb menors de 16 anys a través de mitjans telemàtics a la província, on les forces i cossos de seguretat van atendre 208 víctimes de delictes sexuals.

tracking