SEGRE

HABITATGE POLÈMIC

El bisbat de Solsona insta a desnonar un discapacitat d'una rectoria a Cervera

Va rebutjar pagar lloguer per exigir millores a l'immoble, sense les condicions mínimes per habitar-lo

Timoteo Rodríguez, de 57 anys, a l’entrada de l’immoble.

Timoteo Rodríguez, de 57 anys, a l’entrada de l’immoble.X.. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbat de Solsona ha posat en marxa el procés judicial per desnonar un home que resideix des del 2014 com a inquilí a l’antiga rectoria del nucli de Vergós, a Cervera. Tomoteo Rodríguez, de 57 anys i una invalidesa del 47%, ha pagat 170 euros al mes per viure allà fins al mes d’agost passat. A partir de llavors, es va negar a pagar per reclamar al propietari millores en un immoble que no reuneix les condicions mínimes per habitar-lo. El desnonament estava previst per ahir, però no es va portar a terme.

“No pagaré fins que no m’arreglin les coses bàsiques”, afirma Rodríguez. Va prendre aquesta decisió arran d’un robatori al seu domicili el 25 d’agost.

La porta d’entrada es tanca ara gràcies a un cadenat que va posar el mateix inquilí, però aquesta no és l’única carència. “No hi ha llum, el revestiment dels cables elèctrics és tèxtil i la majoria de les habitacions estan en procés total de degradació”, explica.

El 19 de setembre va rebre la visita d’un representant del bisbat. El seu contracte de lloguer havia caducat dies abans, el 31 d’agost.

El 23 de setembre va rebre una notificació que li donava un termini de 15 dies per abandonar l’edifici. La propietat va al·legar en el seu moment no estar al corrent de la degradació de l’immoble.

A partir de l’octubre es va iniciar un procés de desnonament que havia de culminar ahir divendres, quan van anunciar a l’inquilí el precintament de la casa a les 11 del matí. Al lloc va acudir un manyà per instal·lar un nou pany, però va desistir tot just arribar, al trobar-se amb un grup de veïns de Cervera al costat de l’immoble que havia anat a donar el seu suport a Rodríguez. Aquest va explicar que si el fan fora es queda sense alternatives. “Ni a Cervera, ni a Tàrrega no he trobat cap habitatge per menys de 400 euros”, va dir, i va explicar que ha acudit als serveis municipals d’habitatge sense poder aconseguir fins ara cap solució.

Aquest diari va intentar obtenir ahir la versió del bisbat de Solsona.

Timoteo Rodríguez, de 57 anys, a l’entrada de l’immoble.

Timoteo Rodríguez, de 57 anys, a l’entrada de l’immoble.X.. SANTESMASSES

tracking