SEGRE

INICIATIVES BARS I RESTAURANTS

La Seu regalarà 5.500 envasos de cartró per al menjar sobrant de restaurants

Es repartiran 5.500 envasos de cartró entre els restaurants.

Es repartiran 5.500 envasos de cartró entre els restaurants.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet (MEU) ha iniciat una campanya per als restauradors de la capital de l’Alt Urgell que promou l’ús d’envasos de cartró biodegradable perquè els clients es puguin emportar a casa el menjar que no hagin consumit.

La corporació repartirà de manera gratuïta 5.500 envasos entre els restaurants que s’han adherit a la iniciativa, 55 dels 70 amb els quals compta la ciutat. L’acció arriba quan fa un any que va entrar en vigor la nova normativa de la Generalitat que obliga restaurants i hotels a facilitar que el client es pugui emportar en un envàs el menjar que no s’acabi com a acció per frenar el desaprofitament d’aliments.

Els primers 100 envasos per als restauradors beneficiaris seran gratuïts, mentre que el cost de la resta ho hauran d’assumir els propietaris del negoci. Els restaurants tindran un distintiu visible de la campanya a l’entrada de l’establiment, batejada com És bo: emporta-te’l. Et preparem per endur el que no t’acabis. Les taules disposaran també d’un rètol informatiu.

El gerent de la MEU, Jordi Vilaró, va explicar que la campanya “és pionera en l’ús dels envasos de cartró, ja que la majoria utilitzen recipients de plàstic compostable”.

tracking