SEGRE

ESNOTICIA

L'hospital de la Seu estudia oferir avortaments farmacològics

Andorra anuncia que donarà gratis la píndola de l'endemà

639525_8.jpg

639525_8.jpgINSTITUT MARIA RÚBIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Sant Hospital de la Seu debatrà la setmana que ve la possibilitat d’oferir la interrupció farmacològica de l’embaràs (fins a la setmana 9 de la gestació). Ho farà el dia 17 a la reunió del patronat, del qual també forma part el bisbat d’Urgell.

El president del patronat i alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, es va mostrar convençut que l’avortament farmacològic es podrà incorporar a la cartera de serveis del centre. Va explicar que treballen per fer compatible aquest dret de les dones amb l’objecció de consciència dels sanitaris.

La fórmula podria passar pel desplaçament de professionals d’altres centres. S’ha de recordar que l’Hospital del Pallars ja ofereix avortaments farmacològics i Salut treballa amb dos clíniques de Lleida per als avortaments quirúrgics (entre la setmana 9 i la 14).

Lleida és l’única demarcació on no s’ofereix aquest últim tractament.

D’altra banda, Andorra, on l’avortament està prohibit, oferirà la píndola de l’endemà de forma gratuïta al Servei d’Atenció Integral a la Dona, a urgències i a la Consulta Jove del SAAS. Les menors de 16 anys hauran d’anar acompanyades dels seus pares o tutors per poder demanar la píndola, que des del 2018 està disponible a les farmàcies.

tracking