SEGRE

Les perspectives del turisme són "optimistes" per a l'estiu

El Govern espanyol afirma que per Setmana Santa s’actuarà amb "prudència"

La ministra d'Indústria, Energia i Turisme, Reyes Maroto.

La ministra d'Indústria, Energia i Turisme, Reyes Maroto.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reis Maroto, ha afirmat aquest dimarts que les perspectives per al turisme a l’estiu són "optimistes" i ha afirmat que per a Setmana Santa s’actuarà amb "prudència" per contenir el coronavirus i evitar "tornar enrere".

"Estem treballant des de Turisme en el desenvolupament de diferents instruments que garanteixin la mobilitat segura", entre ells el "certificat digital" que impulsen a la Comissió Europea, per al que s’ha creat un grup de treball específic, ha dit la ministra en una entrevista a Canal Sur Radio.

Maroto ha explicat que les vacunes actuals i la de Janssen (de la multinacional nord-americana Johnson & Johnson), que s’aprovarà en "qüestió de dies", aporten un nou element que facilita la mobilitat i permetrà que a la primavera estigui vacunada entre el 30 i el 40 % de la població i a final d’estiu el 70 %.

Quan s’assoleixi el percentatge de vacunats a la primavera es podran reobrir les destinacions turístiques espanyoles, encara que ha precisat que s’ha de fer de forma "consensuada", com va ocórrer l’any passat, quan es van obrir les fronteres espanyoles l’1 de juliol.

A més, ha assegurat que estan intentant "avançar" el calendari dels viatges de l’Imserso, que habitualment es comercialitzen el setembre perquè la gent gran pugui viatjar a l’octubre, la qual cosa redundarà en beneficis econòmics del sector turístic i també en l’aspecte "anímic" dels viatgers.

D’altra banda, la ministra ha apuntat que s’ha creat un grup de treball per aconseguir una relació comercial "justa" amb els Estats Units una vegada eliminats els aranzels a l’oliva de taula, a l’oli i al sector aeronàutic, i s’ha mostrat "optimista" en aconseguir un acord abans dels quatre mesos que durarà l’anul·lació aranzelària.

També s’ha referit al retard en l’aplicació del paquet d’11.000 milions d’euros procedents de la UE, el que ha atribuït a la "complexitat" que comporta i no a desavinences entre els socis de Govern central, i ha afirmat que la demora "val la pena perquè necessitem seguretat jurídica".

tracking