SEGRE

Mor un operari al caure quan col·locava plaques solars en una fructícola de Seròs

Un veí de Lleida de cinquanta-vuit anys que va tenir l’accident al cedir part de la teulada en la qual estava treballant

Vista de l'empresa on es va produir ahir l'accident laboral mortal a Seròs

Mor un operari al caure quan col·locava plaques solars en una fructícola de SeròsItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Lleida va morir ahir al matí al caure mentre col·locava plaques solars en una empresa fructícola de Seròs, a la comarca del Segrià. Segons van informar els Mossos d’Esquadra, van rebre l’avís a les 10.30 hores al ser alertats per l’empresa i els companys del difunt. L’accident va tenir lloc quan diversos operaris van pujar a la teulada de la nau d’aquesta empresa i un d’ells va caure al cedir part de la teulada. Fonts municipals van concretar que els treballadors estaven instal·lant plaques solars a l’empresa fructícola.

Malgrat la ràpida actuació dels sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), aquests no van poder fer res per salvar la vida del treballador que va patir la caiguda, un veí de la capital del Segrià de cinquanta-vuit anys, que va morir al mateix lloc dels fets. En la gestió de l’accident van participar diverses patrullesdels Mossos d’Esquadra, així com diverses unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques i dels Bombers de la Generalitat.

La policia catalana va posar els fets en coneixement del jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida i del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

L’últim accident laboral de gravetat va tenir lloc el mes de febrer passat, quan un operari va resultar ferit al caure-li una paret a sobre a Torrelameu.

L’accident laboral es va produir a l’avinguda Lleida d’aquesta localitat de la Noguera. Pel que sembla, l’operari estava en una bastida quan la paret de maons va cedir i va quedar atrapat sota. El mur hauria pogut cedir a causa del vent. Els seus mateixos companys van alertar els serveis d’emergències i el ferit va haver de ser rescatat abans de ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat greu.

Onze víctimes mortals en accidents laborals el 2020

Onze persones van perdre la vida l’any passat a la província de Lleida en accidents al lloc de treball, una xifra superior a la del 2019. Així ho revela el balanç de sinistralitat laboral del 2020 del ministeri de Treball, que posa de manifest que, malgrat que els lleidatans van treballar menys hores l’any passat a les seues empreses, els contratemps que van patir van ser de més gravetat.

El 2020, es van registrar 5.300 accidents durant la jornada laboral i 467 més in itinere, amb una caiguda d’aquests últims d’un 25 per cent respecte al 2019 a causa de la reducció de la mobilitat causada per les restriccions, per l’aturada de la primavera i per l’auge del teletreball. Tanmateix, van augmentar els accidents laborals mortals, amb 11 el 2020 davant els nou d’un any abans.

tracking