SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Amplien el pàrquing privat d'Alguaire i l'aeroport podrà acollir prop de 70 avions

Una plataforma de 50.000 m

Preparatius per a les obres a l’aeroport divendres.

Preparatius per a les obres a l’aeroport divendres.M. MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeronpark ha iniciat les obres per ampliar el pàrquing privat per a avions de l’aeroport d’Alguaire, amb una nova plataforma de 50.000 metres quadrats que espera estrenar el pròxim mes de maig i que tindrà capacitat per a un màxim de vint-i-cinc aeronaus. Així ho van indicar fonts de la firma, tot just una setmana després que l’empresa pública de la Generalitat Aeroports de Catalunya estrenés també noves superfícies per a estacionaments de llarga durada.

Amb aquestes noves obres, l’aeroport lleidatà tindrà capacitat per allotjar prop de setanta avions. Alguaire va arribar al febrer el seu límit de capacitat amb dinou avions, entre la plataforma propietat d’Aeroports i la d’Aeronpark.

Ha estrenat aquest mateix mes dos noves àrees d’estacionament que sumen 25 places més

Aleshores, l’empresa pública de la Generalitat ja havia posat en marxa la construcció de dos noves plataformes. Han entrat en servei aquest mes i han permès augmentar en vint-i-cinc les places d’estacionament. Aeronpark va afegir que la seua en podrà acollir “entre vint-i-quatre i vint-i-cinc més”. El nombre, de places, tanmateix, pot variar en funció de la mida dels avions. Aquest espai ha servit també per a treballs de manteniment i per desballestar aeronaus que han finalitzat la vida útil.

Fins ara, la majoria d’avions estacionats a Alguaire eren Boeing 737 MAX. Totes les unitats d’aquest model han passat més d’un any a terra, a l’espera de resoldre deficiències que n’afectaven la seguretat.

Aquesta situació va propiciar l’ús de l’aeroport lleidatà com a pàrquing de llarga durada, però ja arriba a la seua fi. Aquests aparells estan tornant a entrar en servei. A Lleida, operaris de la firma Servitec en preparaven un d’Icelandair la setmana passada per tornar a volar després d’estar-se mesos aturat.

La progressiva marxa d’aquests avions no preocupa els responsables de l’aeroport. En primer lloc, perquè estimen que el trànsit aeri de viatgers tardarà a restablir-se després de les restriccions derivades de la Covid. En segon lloc, perquè els Boeing 737 MAX relleven altres avions més antics i de més consum de combustible, com els Boeing 757. Unitats d’aquest i altres models estan arribant a l’aeroport lleidatà, que espera rebre’n més ben aviat.

Andorra Airlines espera que relaxin restriccions per la Covid per volar

Andorra Airlines, que a mitjans de febrer va estacionar un avió ATR72 de cinquanta places a l’aeroport d’Andorra-la Seu, va explicar ahir que espera que es flexibilitzin les restriccions de mobilitat derivades de la Covid per posar a la venda bitllets de vols des de l’Alt Urgell a Madrid, la primera de les destinacions anunciades per l’aerolínia. El president d’Andorra Airlines, Jorge Soriano, va explicar que, fins llavors, la firma està en negociacions amb clubs esportius professionals “del Principat d’Andorra, de l’Alt Urgell i altres de catalans” per a desplaçaments amb avió durant les competicions.

Va assenyalar que “hi ha receptivitat i esperem inaugurar les operacions a la Seu amb un vol esportiu”. Els bitllets es vendran a través d’una plataforma en línia, “a la qual podran accedir tant particulars com agències de viatges” i el preu de viatge entre Andorra i Madrid “rondarà els 140 o 150 euros”.

Preparatius per a les obres a l’aeroport divendres.

Preparatius per a les obres a l’aeroport divendres.M. MONNÉ

tracking