SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Salva la vida després que un camió li aixafi el cotxe a Castelló de Farfanya

Una dona que va sortir del turisme poc abans del sinistre per parlar amb un conegut || Segon accident similar en aquest tram i els veïns exigeixen seguretat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona va salvar la vida ahir després que un camió li aixafés el cotxe en un nou accident que va posar en peu de guerra els veïns de Castelló de Farfanya per exigir més mesures de seguretat al tram de la C-26 que creua aquest municipi. El sinistre es va produir pocs minuts abans de les onze del matí, quan un tràiler carregat amb 800 porcs va sortir de la via en un revolt, va danyar diverses cases i va aixafar un turisme que es trobava estacionat al carrer.

La conductora del cotxe, que va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova amb ferides de caràcter menys greu al ser colpejada pel camió, va salvar la vida al baixar del cotxe poc abans per parlar amb un conegut. Fins al lloc es van traslladar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i tres dotacions dels Bombers, que van ajudar el camioner a sortir de la cabina.

Per la seua part, l’empresa propietària dels porcs es va encarregar de transportar els animals en un altre camió. Mari Carmen Rius, propietària d’un dels immobles afectats, explica que es trobava a l’entrada de casa quan es va produir l’accident.

“Cada dia sentim les frenades dels vehicles que agafen el revolt a gran velocitat i avui ha tornat a repetir-se el que ja ens temíem”, va assegurar Rius. I és que es dona la circumstància que el setembre del 2019 un camió carregat amb ordi va bolcar al mateix punt d’aquesta carretera i va danyar les mateixes cases, unes de les quals va haver de ser apuntalada.

En aquella ocasió, el camioner també va resultar il·lès i només es van registrar danys materials. “Aquest revolt s’està convertint en un punt negre i els veïns estem molt preocupats perquè, encara que hi ha semàfors a l’entrada i la sortida del poble, molts conductors en fan cas omís i no respecten els límits de velocitat.

Molts nens i gent gran passen cada dia per aquest carrer i l’accident d’avui podria haver acabat en tragèdia”, va explicar una de les veïnes, Carme Nieto. En aquest sentit, l’alcalde de Castelló de Farfanya, Omar Noumri, va lamentar la falta de mesures per frenar la sinistralitat en aquesta travessia urbana i va reclamar a Carreteres la instal·lació de guals o un radar per obligar els conductors a reduir la velocitat.

“No podem tolerar que es repeteixi una situació com aquesta ja que la nostra prioritat és la seguretat dels veïns i aquesta és una important zona de pas”, va assegurar Noumri, que va afegir que “des de l’ajuntament farem tot el que estigui a les nostres mans per intentar solucionar aquesta problemàtica”.

Imatge del camió amb porcs que va bolcar ahir quan circulava per l’interior de Castelló de Farfanya.

Imatge del camió amb porcs que va bolcar ahir quan circulava per l’interior de Castelló de Farfanya.ITMAR FABREGAT

Imatge del camió amb porcs que va bolcar ahir quan circulava per l’interior de Castelló de Farfanya.

Imatge del camió amb porcs que va bolcar ahir quan circulava per l’interior de Castelló de Farfanya.ITMAR FABREGAT

tracking