SEGRE

LLEIDA

Una nena de cinc anys de la Val d'Aran, ingressada després de passar la Covid

La van traslladar en helicòpter dimarts per malalties vinculades al virus, que va tenir un mes abans || Segons l'hospital, no és freqüent, però tampoc excepcional

Imatge d’arxiu de l’accés a urgències de l’Espitau de Vielha.

Imatge d’arxiu de l’accés a urgències de l’Espitau de Vielha.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nena de cinc anys i veïna de la Val d’Aran es troba ingressada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona per malalties relacionades amb el fet d’haver contret fa un mes la Covid-19. Fonts del Conselh Generau van explicar ahir que va ser traslladada en helicòpter dimarts passat fins aquest centre sanitari de la capital catalana. Van apuntar que es trobaria en estat greu i ho van atribuir a “seqüeles” derivades del coronavirus. Des del Vall d’Hebron, per la seua part, es van mostrar contraris a fer servir aquest terme, al considerar que no es tracta de danys permanents relacionats amb la malaltia.

Fonts del centre hospitalari van confirmar que la nena continuava ahir ingressada i que estava rebent tractament mèdic. Ni el Conselh Generau ni el Vall d’Hebron no van detallar les malalties que han portat a hospitalitzar-la, i es van limitar a corroborar que estan vinculades a haver passat la Covid. Fonts de l’hospital van reconèixer que no és freqüent tenir pacients de tan curta edat per danys relacionats amb el coronavirus, encara que van remarcar que aquests casos tampoc resulten excepcionals des de l’inici de la pandèmia.

D’altra banda, el Conselh Generau va notificar ahir uns catorze casos més de Covid a Aran. També van informar que a l’Espitau de Vielha hi ha ara cinc ingressats per coronavirus, després d’haver donat l’alta a un.

Els indicadors epidemiològics continuen millorant a Aran després de disparar-se passat Nadal. El risc de rebrot ha baixat de 867 dilluns a 799 ahir. No obstant, continua sent la taxa més alta de Catalunya i està molt per sobre dels 100 punts, a partir dels quals es considera que el risc és alt. La velocitat de transmissió, que indica quantes persones infecta cada positiu, ha descendit a 0,60, la quarta millor xifra de Catalunya.

Polèmica arran del focus de coronavirus a Seròs

Educació va negar ahir que el focus del brot de Covid de Seròs sigui l’escola, com va afirmar dimarts l’alcalde d’aquesta població, Josep Antoni Romia (JxCat). El departament assegura que han estudiat les dades i no es pot concloure que el centre sigui l’origen de la cinquantena de casos detectats en aquest municipi.

Va afegir que l’escola mai és punt de propagació, sinó un reflex del que passa a l’entorn. Per la seua part, l’alcalde de Seròs va explicar que va atribuir el brot a l’escola “perquè vaig preguntar a la conselleria de Salut i van ser ells els que em van dir la procedència.

Al principi, vam tenir 29 nens de Primària contagiats i, en l’actualitat, hi continua havent classes confinades”. Romia va indicar que es tracta de la variant britànica, molt més contagiosa. Seròs i Maials són els municipis on els índexs de transmissió són més alts. Alcaldes del Baix Segre temen que es propagui durant la campanya de la fruita.

tracking