SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

El Govern ajorna informar sobre l'abocador de Seròs

Eliminat de l'ordre del dia de la comissió d'Urbanisme || Desconvoca una reunió amb alcaldes del sud del Segrià

Les obres de la planta de reciclatge de l’abocador de Montoliu.

Les obres de la planta de reciclatge de l’abocador de Montoliu.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha ajornat pronunciar-se sobre el polèmic abocador de Seròs. Aquesta qüestió havia desaparegut ahir de l’ordre del dia de la comissió d’Urbanisme, després d’haver figurat diversos dies entre els temes que s’havien de tractar dilluns. Aquell mateix dia estava prevista una reunió per informar alcaldes del sud del Segrià sobre aquest projecte, en mans d’un nou promotor des de fa almenys un any. La delegació del Govern va desconvocar ahir aquesta reunió, segons fonts municipals.

Fonts de Territori van afirmar que només l’actual ordre del dia d’Urbanisme, que exclou l’abocador, s’ha de considerar oficial, al ser l’únic comunicat als membres de la comissió. Van qualificar d’“error” haver publicat dies abans al seu web el document que sí que recull aquest projecte.

Els alcaldes de Seròs, Maials, la Granja d’Escarp i Almatret demanaran a la Generalitat una nova reunió urgent perquè els aclareixi en quin punt està el projecte i les previsions del Govern. Volen tenir temps per oposar-s’hi i recórrer a la Justícia perquè no passi com amb les obres de l’abocador de Riba-roja, de les quals es van assabentar quan ja no hi havia possibilitat de recursos.

El Segrià decideix en una setmana si recorre la sentència de Montoliu

El Consorci de Residus del Segrià, format per Generalitat, consell i Paeria de Lleida, s’ha donat una setmana més per decidir si recorre al Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la contractació de les obres i l’explotació de l’abocador comarcal, a Montoliu de Lleida. La sentència anul·la l’adjudicació a l’UTE formada per Valoriza i Romero Polo i exigeix donar el contracte a FCC i Arnó.

El president del consell, David Masot, va afirmar que la taula de contractació va ser exhaustiva en les seues valoracions, però seran els advocats de la Generalitat, la Paeria i el consell els que diguin fins a quin punt és viable continuar per la via judicial. També esperen la decisió de Valoriza i Romero Polo.

tracking