SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

El llegat romà de Iesso tindrà un nou museu

S'ubicarà a l'actual aparcament del parc d'arqueologia

Els terrenys on es construirà el futur museu.

Els terrenys on es construirà el futur museu.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona projecta un nou museu per donar a conèixer el llegat arqueològic de l’antiga ciutat romana. Es construirà als terrenys públics que ara ocupa l’aparcament del parc romà. Tenen una superfície de 1.200 metres quadrats, dels quals se’n destinaran 700 a aquest nou equipament, en un immoble de diverses plantes. L’actual estacionament es traslladarà a uns terrenys pròxims, que formen part dels projectes d’expansió urbanística.

Segons el director del museu, David Castellana, les actuals instal·lacions, que es troben ubicades als baixos de l’edifici privat de la Fassina, han quedat petites per poder donar cabuda a exposicions, espais d’investigació i magatzem per a les troballes. Això dificulta dur a terme projectes de difusió de la ciutat romana. El consistori de Guissona ja va elaborar l’any passat una memòria prèvia. Ara, juntament amb la Generalitat, copropietària dels terrenys, elaborarà un pla director que s’haurà d’executar per fases. Aquest mateix any està aprovada una partida de 80.000 euros a càrrec del Govern per redactar el projecte.

Les obres hauran de començar l’any 2022, amb la construcció del nou espai que es destinarà a magatzem. El seguirà la zona de recepció i acollida de visitants. Segons Castellana, aquests treballs permetran mantenir obertes les actuals instal·lacions i, a mesura que avancin, les descongestionaran.

Una vegada estigui en marxa el nou museu, les instal·lacions als baixos de la Fassina quedaran disponibles per a altres activitats, o bé per a ús d’entitats o associacions. En aquest sentit, s’ha de recordar que la primera planta d’aquest edifici ja s’utilitza com a seu del casal d’avis de la localitat, i per la seua banda la segona acull part de les instal·lacions de l’Escola de Música Josep Llorens i Cisteró.

L’Espai La Llavor obrirà en cap de setmana i facilitarà tràmits

L’Espai La Llavor, un projecte educatiu que es va desenvolupar al carrer Seminari i està centrat en les competències digitals, obrirà durant els caps de setmana.

tracking