SEGRE

PANDÈMIA ANUNCI

Hi haurà festes majors, aquest estiu?

Ball de sardanes a la plaça de Castelldans amb motiu de la seua festa major.

Ball de sardanes a la plaça de Castelldans amb motiu de la seua festa major.AJUNTAMENT DE CASTELLDANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes majors tornaran a l’agenda festiva dels municipis catalans. Així ho va assegurar ahir la consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa, el mateix dia que el Procicat va anunciar que s’aixequen moltes de les restriccions que fins ara limitaven la cultura popular. També se celebrarà Sant Jordi i es posa en marxa un pla pilot per poder reprendre l’activitat castellera.

El Pla de Reactivació de la Cultura Popular aixeca la prohibició de celebrar gales, entregues de premis i festivals. Museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteques ja poden acollir actes culturals amb públic, amb un 50 per cent d’aforament.

En cines, teatres, auditoris, circs i sales de concert no hi ha cap mena de canvi: es manté el límit del 50 per cent d’aforament i un màxim de 500 espectadors per actuació o sessió.Si són activitats culturals a l’aire lliure o bé en espais tancats que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades, poden obrir, respectant el límit de l’aforament al 50 per cent, fins a un màxim de 1.000 persones per cada sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Als centres cívics també es permet la represa de l’activitat a l’aire lliure de persones majors de seixanta anys, en grups de sis. Per la seua part, la consellera de Cultura en funcions es va mostrar convençuda que podran celebrar-se festes majors “adaptades”, en funció del territori i de la situació sanitària. Ponsa també va anunciar que la festivitat de Sant Jordi serà limitada “als professionals” –llibreters i floristes–, però confia que es converteixi en el “tret de sortida” de la reactivació de la cultura.

Pel que fa a l’activitat castellera, la Generalitat impulsarà una prova pilot de sis setmanes de durada.

Els festivals de Lleida es mantenen a l’expectativa

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va explicar que de cara a la pròxima edició de FiraTàrrega ja treballen sota les premisses del Procicat: “Àrees perimetrades, accés amb reserva prèvia, control d’aforament, públic assegut i mantenint les distàncies i a l’aire lliure.” Malgrat tot, va reconèixer que “parlar ara del setembre és molt incert”. D’altra banda, Josep M. Pons, organitzador del festival No Surrender de Vilanova de Bellpuig, ja havia descartat l’edició d’aquest any perquè “no jugarem amb la salut dels assistents, perquè és una festa amb molts menors”.

Per la seua banda, Enric Blasi, de la companyia La Baldufa, organitzadora del festival Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu, va declarar que no “ens condiciona tant a l’hora d’actuar, però sí que afectarà més l’afluència d’espectadors, sobretot als municipis petits”.

tracking