SEGRE

INTERIOR DENÚNCIA

Inicien l''expulsió' de vuitanta bombers voluntaris a Lleida

Imatge del parc de bombers de Mollerussa.

Imatge del parc de bombers de Mollerussa.J. GOMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya ha denunciat que el departament d’Interior ha iniciat un procés de revocació que afectaria uns vuitanta bombers voluntaris de la província de Lleida, que no podrien continuar exercint la seua tasca al no haver acreditat les hores de servei. Segons van denunciar, des de la direcció general s’obliga els bombers voluntaris a descarregar-se una aplicació per donar compte de les hores en les quals estan disponibles, una mesura que denuncien com a “control”, i diuen que no hi ha cap llei que els obligui a complir-la.

Així mateix, denuncien les altes exigències al cos de bombers voluntaris sense unes retribucions proporcionades. Per aquest motiu, han iniciat una campanya i estan proporcionant als afectats sol·licituds per al·legar a Interior contra la revocació del seu nomenament.

En el cas del parc de Bombers voluntaris d’Esterri d’Àneu afectaria setze dels disset bombers, entre els quals l’alcalde, Pere Ticó, que va explicar ahir que aquesta revocació es deu al fet que aquests bombers no s’han descarregat l’aplicació però diu que poden acreditar que han fet sortides.

Denuncia en aquest sentit que no disposar d’aquests efectius “posa en perill la comarca” perquè el parc de Bombers professional més proper és el de Sort, que tarda entre quaranta-cinc minuts i una hora a atendre emergències a Esterri. “No té cap sentit la revocació d’aquests bombers i farem també una recollida de firmes”, va assenyalar l’alcalde.

El parc de Seròs, pendent de la cessió del terreny

Fonts del departament d’Interior van assenyalar que la construcció del nou parc de Bombers voluntaris de Seròs està pendent de poder firmar el conveni de cessió del terreny amb l’ajuntament. Una vegada aquesta firma s’oficialitzi, es podrà posar en marxa el projecte de construcció del parc “atenent les característiques del terreny”, van assenyalar aquestes fonts. Els bombers voluntaris van denunciar el retard de les obres, ja que el parc està apuntalat des del 2016 i la construcció del nou hauria d’haver començat l’any passat.

tracking