SEGRE

LLEIDA

Alerta a la Seu i Tremp a l'augmentar els contagis

La capital de l'Alt Urgell tanca equipaments municipals || La del Pallars Jussà insta els veïns a limitar el contacte social

L’escultura en record dels morts per Covid-19 a Tremp.

L’escultura en record dels morts per Covid-19 a Tremp.AJUNTAMENT DE TREMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ajuntaments de la Seu d’Urgell i Tremp van alertar ahir els veïns per l’augment de contagis de Covid. La capital de l’Alt Urgell va suspendre les activitats extraescolars, esportives, culturals i lúdiques davant de la proliferació de nous casos, sobretot entre nens, adolescents i joves. També ha tancat equipaments municipals com les escoles de música, art i dansa, la biblioteca, les sales d’exposicions i instal·lacions esportives a cobert. Aquestes mesures, que el consistori va adoptar seguint recomanacions de la conselleria de Salut, s’aplicaran en principi durant set dies, si bé la durada dependrà de l’evolució de la situació sanitària que hi hagi al municipi.

Segons les últimes dades de la Generalitat, la Seu d’Urgell és l’únic municipi de l’Alt Urgell en què la velocitat de transmissió (Rt) del virus està per sobre d’1. Aquest índex se situa en 1,43, la qual cosa significa que cada cent contagiats transmeten el virus a una mitjana de 143 persones.

També té l’índex més elevat de risc de rebrot de la comarca, amb 581 punts. L’ajuntament ho va atribuir a l’aparició de la variant britànica de la Covid-19.

La ciutat tenia ahir dotze grups escolars confinats, quatre vegades més que a començaments de setmana, i cinc grups d’activitats extraescolars aïllats. La mitjana diària de casos positius diagnosticats ascendeix a deu. L’hospital, per la seua part, continua sense tenir cap pacient ingressat per coronavirus.

A Tremp, el consistori va advertir que hi ha 419 positius, que el risc de rebrot ha augmentat i que l’hospital té nou ingressats per Covid. Així mateix, hi ha cinc grups escolars aïllats amb 106 alumnes i “casos procedents d’activitats de lleure”. En aquest cas, l’ajuntament es va limitar a instar els veïns a “limitar la interacció social”.

D’altra banda, Tremp ha instal·lat al costat del cementiri una escultura en record de les persones que han perdut la vida per la Covid-19. Entre les víctimes d’aquesta malaltia, destaquen els 61 difunts a la residència, actualment intervinguda per la Generalitat. És obra dels artistes Jordi Piqué, que la va fer a partir de la soca d’una olivera centenària, i Jaume Magrí.

tracking