SEGRE

Mor el menor que va tenir un accident de quad a Alcarràs

Estava ingressat a l’Arnau en estat crític des de diumenge passat

L’accident va tenir lloc diumenge a la tarda al camí rural les Fites a Alcarràs.

L’accident va tenir lloc diumenge a la tarda al camí rural les Fites a Alcarràs.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’adolescent de 15 anys d’Alcarràs que diumenge passat va tenir un accident de quad va morir aquest divendres després de cinc dies ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova en estat crític. El sinistre va tenir lloc a les 17.14 hores quan, per causes que es desconeixen i s’investiguen, es va produir una sortida de via d’un quad en el qual els tres ocupants eren menors d’edat.

A conseqüència de l’accident, un dels menors va caure a terra i va patir ferides per les quals va haver de ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova. Un altre va patir ferides lleus.

Els fets van tenir lloc al camí rural les Fites, a 500 metres de la carretera N-IIa a Alcarràs. Fins al lloc de l’accident es van activar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), així comel servei de suport psicològic.

Segons van informar els Mossos, els tres menors no portaven casc i havien agafat un quad d’alta cilindrada a un conegut.  Els altres dos tenen 15 i 17 anys. El vehicle només pot ser conduït per majors d’edat. L’últim accident greu amb un quad a Lleida va ocórrer l’any passat, quan una parella va resultar ferida en un camí de Rosselló. En aquell cas, per causes desconegudes, el quad va sortir del camí i es va precipitar per un barranc d’uns quatre metres d’altura. El vehicle va impactar contra un tub de formigó. Un ocupant va quedar atrapat sota del quad i va haver de ser rescatat pels equips d’emergència. La parella va ser evacuada en ambulància a l’hospital Arnau. La dona va patir ferides de pronòstic greu, mentre que l’home presentava ferides de caràcter menys greu, segons va informar el SEM.

Gairebé el 70 per cent dels accidents de quad es produeixen a causa de la pèrdua de control del vehicle, segons dades d’un informe del centre d’estudis Ponle Freno-AXA, que va analitzar la base de dades de la companyia d’assegurances amb els sinistres d’aquests dos vehicles en els dos últims anys. Com a segona causa d’accidents de quad es troba, en el 33 per cent del total dels casos, la col·lisió amb un altre vehicle.

tracking