SEGRE

TRANSPORT PÚBLIC

Tàrrega estrenarà estació de busos a finals del 2022

Davant de la de trens per afavorir el transport intermodal || Inversió de 3,4 milions, i 2 més per a un pas sota les vies

La presentació ahir del projecte de l’estació d’autobusos.

La presentació ahir del projecte de l’estació d’autobusos.REDACCIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega estrenarà la nova estació d’autobusos entre finals del 2022 i principis del 2023. Aquesta és la previsió del departament de Territori, que invertirà més de 5 milions d’euros en aquesta infraestructura per millorar el transport públic i la mobilitat a la capital de l’Urgell.

D’aquesta xifra, 3,4 milions seran per a l’edifici de l’estació. Serà al carrer Santes Espines, al davant de l’estació de trens i al nord de les vies. Així mateix, es destinaran entre 1,5 i 2 milions d’euros més a construir un pas subterrani per a vianants sota la línia ferroviària.

Considera aquesta nova estació “imprescindible” per impulsar l’ús del transport públic

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va explicar que ahir va sortir a exposició pública el projecte i que d’aquí dos mesos començaran a resoldre les possibles al·legacions, per poder treure les obres a licitació a l’estiu i iniciar-les a començaments del 2022. Gavín va apuntar que el projecte del pas subterrani es troba en procés de redacció. Va recalcar que es tracta d’una actuació “molt important” per a Tàrrega, ja que la intermodalitat entre les estacions de bus i tren potenciarà la “mobilitat i la connectivitat” mitjançant transport públic.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Alba Pijuan, va afirmar que “comença el compte enrere, és un dia clau i molt important en aquest procés de construcció de la nova estació d’autobusos”. Va afegir que és “una instal·lació absolutament imprescindible per garantir la utilització del transport públic”. Pijuan també va fer referència a la millora en la comunicació entre barris de la ciutat que suposarà el futur pas subterrani, que serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte s’haurà de completar amb un nou vial urbà que inclourà un espai per a aparcament als carrers de Sant Pelegrí i Mestre Amigó, paral·lel a les vies i que ocuparà la superfície compresa entre la futura estació d’autobusos i l’espai declarat zona de domini públic de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif).

tracking