SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Alins demana consolidar amb urgència l'església de Besan

La coberta de la part frontal d'aquest temple amenaça de desplomar-se || El consistori no descarta prohibir-hi l'accés

La façana principal de l’església d’origen romànic de Besan, al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

La façana principal de l’església d’origen romànic de Besan, al Parc Natural de l’Alt Pirineu.PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Alins, l’associació Patrimoni de la Vall Farrera i membres del Parc Natural de l’Alt Pirineu han inspeccionat aquesta setmana l’estat de l’església d’origen romànic de Besan per determinar les actuacions de consolidació urgents que s’han de dur a terme per garantir-ne la conservació.

L’alcalde d’Alins, Manel Pérez, va explicar que la coberta de la part frontal del temple es troba en molt mal estat, amb nombroses entrades d’aigua i filtracions, que s’han de reparar de manera urgent davant del perill que acabi enfonsant-se i que es perdi aquest patrimoni.

Sol·liciten al bisbat que actuï amb urgència per evitar que es perdi aquest patrimoni religiós

Segons va explicar el primer edil, el temple és propietat del bisbat de la Seu, al qual sol·licitaran una ajuda per a la restauració. “És necessària la implicació de tots i el bisbat no pot obviar-ho. El consistori no pot afrontar sol les obres”, va dir.

Alins ja va finançar la millora de la teulada de l’església d’Ainet i l’entorn del cementiri. Va afegir que actualment hi ha molt perill d’ensorrament i si no s’actua amb rapidesa, el consistori tancarà tot el perímetre de l’església per prohibir-hi el pas.

“No ens la podem jugar i si cal precintarem la zona, el perill hi és”, va dir. Va assegurar que molts dels temples del bisbat requereixen alguna actuació de consolidació.

tracking