SEGRE

FAUNA PESCA

Arranca la temporada de la pesca als rius de baixa muntanya de Lleida

Un dels pescadors que ahir van iniciar la temporada.

Un dels pescadors que ahir van iniciar la temporada.FEDERACIÓN DE PESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Primer dia de pesca de la truita als rius del Pirineu, en concret, en cursos de baixa muntanya, amb desenes d’aficionats a aquest esport. En alguns trams van poder veure’s grups de tres o quatre persones i fins a una vintena en altres punts del Noguera Pallaresa, segons fonts de la Federació de Pesca de Lleida. Molts procedien d’Igualada, Manresa o Barcelona, ja que els pescadors federats poden saltar-se el confinament comarcal perquè es tracta d’esportistes que també han estrenat la temporada per entrenar-se de cara a pròximes competicions.

La campanya comença amb optimisme ja que el cap de setmana que ve s’haurà aixecat el confinament comarcal i podran venir també famílies i aficionats d’altres comarques a practicar la pesca. Feia un any que no es pescava per les restriccions de la Covid. L’arribada dels pescadors també va ser celebrada pels restaurants de la zona, que ahir van tenir més activitat.

Com a novetat es prohibeix utilitzar materials de plom per no contaminar les aigües

Aquesta temporada comença amb la prohibició d’utilitzar materials de plom. Aquesta mesura pretén evitar la contaminació de les aigües derivada de l’ús d’aquest metall tòxic en la pràctica de la pesca. El cap de setmana que ve es preveu que el nombre d’aficionats sigui més nombrós a l’aixecar-se el confinament comarcal i hi haurà més públic familiar.

tracking