SEGRE

ADMINISTRACIÓ TRÀMITS

Cau un 58% l'expedició de passaports a Lleida per la pandèmia

Dels 20.507 del 2019 als 8.538 del 2020

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.

Imatge de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.SUBDELEGACIÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia i les restriccions de mobilitat derivades de l’estat d’alarma van provocar que l’any passat caigués en picat l’expedició de passaports a les comarques de Lleida. D’aquesta manera, la Policia Nacional va tramitar el 2020 un total de 8.538 passaports a les comissaries de Lleida ciutat, la Seu d’Urgell i Les pels 20.507 passaports que va expedir el 2019.

És a dir, un descens del 58,3%. Quant als DNI, el descens va ser menor.

Concretament, es va passar d’un total de 58.688 carnets expedits el 2019 als 47.612 del 2020. Aquestes dades les va donar a conèixer ahir el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, després de mantenir una reunió de treball amb el comissari en cap provincial, José Manuel García Catalán, i els comandaments de la comissaria de la capital del Segrià.

Crespín va explicar que el descens “és conseqüència del context general de la pandèmia i de les restriccions derivades de l’estat d’alarma”. Així, per exemple, la caiguda dels passaports es deu principalment a la impossibilitat de viatjar a altres països durant les vacances.

Així mateix, Crespín va recordar que el Consell de Ministres del 17 de març del 2020 va acordar prorrogar durant un any la validesa dels documents nacionals d’identitat que caduquessin des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. 

Es va prorrogar durant un any la validesa dels DNI que caduquessin durant l’Estat d’Alarma

En aquest sentit, va informar que “actualment, les tres comissaries ja han absorbit l’acumulació de tramitació com a conseqüència de la pandèmia i així es reflecteix en el fet que les cites prèvies s’estan assignant en 7-15 dies”. La comissaria de Lleida atén diàriament una mitjana de 600 persones i està considerada pel ministeri de l’Interior com una de les més efectives en gestió d’Espanya.

tracking