SEGRE

MEDI AMBIENT SANEJAMENT

La CHE retira troncs de la zona de regates a Mequinensa

Amb un any de demora per les restriccions a causa de la Covid

Els treballs per retirar els grans troncs que s’han acumulat a la cua de Riba-roja.

Els treballs per retirar els grans troncs que s’han acumulat a la cua de Riba-roja.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) porta a terme la retirada de troncs de gran mida de la zona del Camp Municipal de Regates de Mequinensa, davant del nucli urbà, acumulats arran de les avingudes del gener de l’any passat. Els treballs els executa l’UTE Navegabilitat de l’Ebre.

L’ajuntament va sol·licitar el febrer del 2020 que es dugués a terme aquesta actuació per millorar la seguretat en la navegació esportiva de rem, piragüisme i pesca i evitar la formació d’illots que afavoreixen la proliferació de mosquits, la qual cosa podria suposar riscos per a la salut.

Són un perill per a la navegació esportiva de rem i piragüisme i també per a la pesca

Les restriccions per la Covid-19 van retardar l’actuació que finalment s’està portant a terme en una zona de tres quilòmetres de longitud que registra una alta concentració de llots.

Els treballs van començar la setmana passada aprofitant que el nivell de l’embassament de Riba-roja està baix per marcar amb boies els troncs a retirar i evitar que s’enfonsin.

Aquesta setmana, per mediació d’una embarcació, es procedeix a arrossegar-los fins a la vora, on una grua de gran tonatge els extreu del curs per al seu trasllat. L’operació finalitzarà demà.

tracking