SEGRE

MÉTEO

Lleida estarà en risc per vent amb ratxes de fins 80 quilòmetres per hora

Girona està en avís groc per fenòmens costaners i Lleida estarà en risc per vent

Divendres, 22 de gener de 2020

Tempesta de pedra i vent al pla de Lleida (en actualització)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temps estable predominarà en la major part del país aquest dimarts excepte en el nord-est, les Balears i l’Estret, que tindran risc (groc) o risc important (taronja) per vents o fenòmens costaners, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

En concret, avisa per risc important de fenòmens costaners a Menorca i Girona, on s’esperen intervals de vent del nord i nord-oest amb força 7-8 i onades de 3 metres i fins i tot de fins 5 metres a Menorca.

Amb menor intensitat i avís groc per fenòmens costaners seran Girona, Mallorca, Menorca i Cadis, on el vent serà de fins força 7 i les onades es limitaran a 2 o 3 metres.

A més, el vent del nord amb ratxes de fins 80 quilòmetres per hora posarà en risc a Osca i Lleida.

Encara que en la major part del país predominarà l’estabilitat, amb cel poc ennuvolat o clar, l’AEMET informa que el cel estarà ennuvolat o cobert amb pluges febles al Cantàbric oriental i nord-oest de Navarra, i no es descarten de forma dispersa en l’alt Ebre i al Pirineu, on podrien ser en forma de neu a partir d’1.200 a 1.500 metres.

Al nord de les Canàries preveu intervals ennuvolats, igual que en l’àrea de l’Estret i, durant la primera meitat del dia a l’est de Castella i Lleó i entorn dels sistemes Central i Ibèric.

Les temperatures romandran amb pocs canvis, encara que les nocturnes pujaran al quadrant nord-est peninsular. Finalment, els vents bufaran de component nord en la meitat nord peninsular i les Balears; seran de Llevant al litoral andalús, amb intervals de fort al Pirineu, sota Ebre, Menorca, Empordà, Estret i litoral nord-oest de Galícia. A les Canàries s’esperen alisis i en la resta bufaran vents fluixos i predominarà la component nord.

tracking