SEGRE

INICIATIVES ENTITATS

Una entitat de Tremp impulsa el repartiment a domicili

L'associació Reintegra, a través de l'empresa d'inserció Troca, ha posat en marxa 'La teva compra a casa' || Un jove migrant reparteix les comandes d'una vintena de comerços locals

El jove Zakrie Massoussi, repartidor del projecte de Troca a Tremp (tercer per l’esquerra), amb el personal de Badia Xarcuters.

El jove Zakrie Massoussi, repartidor del projecte de Troca a Tremp (tercer per l’esquerra), amb el personal de Badia Xarcuters.REINTEGRA LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Reintegra, una associació que atén persones en situació de vulnerabilitat social, ha posat en marxa a Tremp un nou projecte de repartiment de compres a domicili que té per objectiu impulsar el comerç de proximitat en la crisi de la Covid-19 i oferir noves oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió. Es tracta de la campanya La teva compra a casa, amb la qual a través de la seua empresa d’inserció Troca han contractat un jove migrant que s’encarrega de repartir en bicicleta casa per casa les comandes d’una vintena d’establiments de la capital del Pallars Jussà, a més d’entregar lots del Banc dels Aliments a usuaris que pertanyen a grups de risc i que, per diferents motius, no poden sortir dels seus domicilis.

Gemma Pedra, tècnica de Reintegra Lleida, explica que la iniciativa va sorgir a l’octubre “quan ens vam marcar com a objectiu generar llocs de treball per a cinc joves en situació de vulnerabilitat que contractem a través del Servei d’Ocupació de Catalunya”. 

A banda del projecte de Tremp, que segons Pedra “ha tingut molt bona acceptació entre comerços i clients en els primers mesos de funcionament”, entre aquestes noves oportunitats laborals que ha posat en marxa l’entitat es troba la campanya El teu oli ens fa moure, impulsada en col·laboració amb el consell comarcal de la Noguera per fomentar la recollida selectiva d’oli domèstic usat.

Una oportunitat laboral que té com a objectiu ajudar el comerç en temps de la Covid-19

A partir d’aquest mes de març es reparteixen pels domicilis de Balaguer, Artesa de Segre, Térmens, la Sentiu de Sió, Albesa, Ponts i Vallfogona de Balaguer embuts per introduir l’oli en botelles de plàstic que després són recollides porta a porta per un empleat de Troca, amb un vehicle logotipat.

En aquest cas, es tracta d’un projecte mediambiental que té diversos objectius com evitar la contaminació de l’aigua que provoca l’oli de cuinar, evitar problemes d’embussos en desaigües d’edificis i depuradores d’aigües residuals i “generar un lloc de treball per a persones que ho necessiten”.

Amb seu a la ciutat de Lleida i delegacions a la Noguera i el Pallars, Reintegra és una associació sense ànim de lucre que, a través de l’empresa Troca, ofereix serveis de neteja, missatgeria, manteniment forestal o fins i tot càtering. Entre les seues iniciatives més exitoses es troba Missatgeria amb cor, que compta amb la col·laboració de l’empresa Troballes i la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom (Càritas). Es tracta d’un sistema de repartiment ecològic que utilitza bicicletes, motocicletes elèctriques i tricicles per garantir zero emissions contaminants.

tracking