SEGRE

Comença l'enderroc del primer edifici del grup Sant Isidori de Mollerussa

Declarats en ruïna, 4 immobles s'enderrocaran progressivament mentre encara dura el procés de reallotjament de famílies

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La maquinària pesant ha començat a treballar finalment per enderrocar els edificis del Grup Sant Isidori de Mollerussa, un conjunt de quatre edificis amb 160 pisos construïts als anys 50 del segle passat. Els treballs han començat pel bloc A, que és el primer que es va declarar en ruïna al 2018 i progressivament aniran continuant pel C, el D i el B. Segons l'Ajuntament de Mollerussa encara hi ha 17 habitatges on hi viu gent dels quals 6 són ocupacions il·legals on s'haurà d'actuar seguint el protocol específic en aquests casos per desallotjar-los.

Amb la caiguda de les primeres parets del bloc A es comença a posar fi a anys de processos administratius per enderrocar aquestes cases que estaven en molt mal estat.

L'enderroc ha començat pels volts de les onze del matí amb una màquina de grans dimensions que ha destruït les parets laterals del bloc A del Grup Sant Isidori. És un dels dos edificis, que com el C, ja estan buits i per tant es pot procedir al seu enderroc. Segons ha informat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, al bloc D encara hi ha un habitatge que està ocupat i actualment s'està fent la gestió del protocol d'ocupacions per fer marxar la gent que hi viu de forma il·legal. Per últim, al bloc B, que serà el darrer en ser enderrocat encara hi ha 16 habitatges on hi viu gent.

D'aquests, 4 estan pendents de trasllat, 4 pendents d'adjudicació d'uns pis, 4 pendents d'habitatge i 5 no tenen dret a un habitatge perquè estan ocupant il·legalment.

El passat mes de novembre l'Institut Català del Sòl (Incasòl) va començar el procés d'enderroc d'aquest conjunt d'edificis. En paral·lel, l'Ajuntament i l'Agència d'Habitatge de Catalunya s'ocupen del procés de declaració de ruïna, enderroc i desallotjament. El cost de l'operació està valorat en 400.000 euros i la previsió és que les obres s'allarguin uns 5 mesos.

El bloc A que ara s'enderroca va ser declarat en ruïna al novembre de 2018 i estava buit d'ocupants des de l'agost de 2019. A finals d'any ja es van fer els treballs previs de trasllat de subministres i tancament perimetral de seguretat així com buidatge d'habitatges i retirada d'elements de la façana i patis per tal que pogués entrar la maquinària pesant per fer-se càrrec de la part important de l'enderroc.

Pel que fa als blocs restants, l'Incasòl preveu licitar les obres del C durant el primer trimestre d'aquest 2021, declarat en ruïna el juny de 2019 i buit d'ocupants des de l'abril de l'any passat. Els blocs B i D, de 40 habitatges cadascun, van ser declarats en ruïna el 27 d'octubre de l'any passat.

alt

Enderroquen el primer edifici del grup Sant Isidori de Mollerussa

tracking