SEGRE

MENORS INCLUSIÓ

Atenen una vintena de nens en risc d'exclusió social d'Agramunt

Martínez, Balcells i Fernàndez, en la presentació del servei.

Martínez, Balcells i Fernàndez, en la presentació del servei.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Intervenció Socioeducativa Itinerant (SISI) de l’Urgell va començar ahir a atendre una vintena de nens en situació de risc d’exclusió social d’Agramunt (de catorze famílies) a l’Espai Cívic. El president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, va destacar la importància de descentralitzar els serveis per arribar de forma més directa als usuaris, fet que la consellera comarcal i alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, va agrair: “És un dia especial i molt esperat.” L’horari del servei és els dimarts al matí, dirigit a les famílies, i a la tarda, als menors.

El SISI va arribar a Agramunt el 2019 però l’atenció als nens no es va començar fins ahir després d’un treball individualitzat amb les famílies derivades dels serveis socials.

El servei ja es presta a la Fuliola i està previst que aquest any també s’implanti a Bellpuig fins a assolir els setanta-quatre nens i joves d’entre 3 i 18 anys de quaranta famílies d’aquests tres municipis. Ara atén 51 menors de 25 famílies entre la Fuliola i Agramunt.

La responsable, Laura Martínez, va explicar que es treballa en les àrees educativa, emocional i de responsabilitat parental. Ofereixen un acompanyament educatiu a les famílies i als nens de manera individualitzada.

tracking