SEGRE

L'hivern s'acomiadarà amb glaçades i neu a cotes baixes

El descens de la temperatura tocarà fons dissabte

Imatge d’esquiadors ahir a les pistes de l’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà.

Imatge d’esquiadors ahir a les pistes de l’estació de Port Ainé, al Pallars Sobirà.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primavera començarà aquest dissabte però abans l'hivern s'acomiadarà amb la seua última fuetada. Segons explica el Servei Meteorològic de Catalunya, els models indiquen que un extens anticicló centrat a les Illes Britàniques donarà lloc a l’arribada d’aire fred del centre i nord d'Europa. A banda, es formarà un centre de baixes pressions al Mediterrani occidental i nord d'Àfrica que afavorirà l’arribada de precipitacions a Catalunya.

Amb aquest escenari, divendres al matí ja es preveuen nevades al Pirineu, sobretot al vessant nord, amb una cota de neu que baixarà progressivament fins a acabar nevant a totes les cotes. A partir de migdia la precipitació s’estendrà de manera dispersa i localment en forma de xàfec a d’altres punts de la depressió Central, així com a punts del litoral i del prelitoral, amb una cota de neu que puntualment podria baixar fins als 600 metres. Dissabte les precipitacions quedaran restringides al Pirineu, sobretot al vessant nord, on seguiran essent en forma de neu, i desapareixeran de la resta del territori.

En tot l’episodi s'acumularan quantitats abundants al vessant nord del Pirineu, on es preveuen gruixos superiors als 5 cm per sobre dels 600 metres, més de 10 cm per sobre dels 900 metres, i més de 20 cm per sobre dels 2000 metres. A la resta de la serralada les quantitats seran menys importants.

Pel què fa al descens de la temperatura, començarà dijous i tocarà fons dissabte, quan les glaçades seran extenses a bona part de la Depressió Central, Pirineu i Prepirineu, i puntuals al prelitoral. A partir de diumenge la temperatura tendirà a recuperar-se progressivament.

La temperatura mínima de dijous se situarà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, al Prepirineu i a la depressió Central, entre 2 i 7 ºC al prelitoral i entre 5 i 10 ºC al litoral. Divendres i dissabte la mínima serà entre 1 i 3 ºC més baixa i les glaçades seran més nombroses i extenses a l’interior i a punts del prelitoral.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que, a partir de diumenge i sobretot de dilluns, s’estabilitzarà l’atmosfera i s’iniciarà una recuperació de la temperatura.

tracking