SEGRE

MÉTEO

Lleida, en risc per ràfegues de vent de fins 80 km/h

Girona, Lleida i Tarragona estan en risc per ràfegues de vent

L'arribada de la tempesta a Algerri

L'arribada de la tempesta a AlgerriAnna Oliva

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temps estarà marcat aquest dimecres pel temps estable en la major part del país, encara que a l’avantsala d’una situació hivernal que començarà dijous, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) avisa per risc de forts vents, de fins 80 quilòmetres per hora i fenòmens costaners, amb risc o risc important, que afectaran sis comunitats autònomes.

En concret, l’avís taronja per fenòmens costaners estarà activat aquest dimecres en l’Empordà (Girona), on s’espera vent del nord i nord-oest força 7 a 8 ocasionalment 9 amb onades de 3 a 5 metres.

A més, amb menor intensitat, tindran avís groc per fenòmens costaners a Cadis, Almeria, Granada, Mallorca, Menorca, Girona i la Corunya. Igualment, tindran risc per vents de 70 a 80 quilòmetres per hora a Cadis, Saragossa, Osca, Girona, Lleida, Tarragona i Castelló.

En general, durant aquesta jornada s’esperen vents de llevant fort a l’Estret i intervals de vent fort al Pirineu, vall de l’Ebre, aquest de les Balears, litoral gallec i d’Alborán, mentre la cota de neu anirà baixant fins els 700 o 900 metres al nord de la Península.

Mentrestant, el cel estarà ennuvolat o cobert amb pluges al Cantàbric oriental i central, nord de Navarra i el Pirineu i no es descarten de forma més feble i dispersa, en la resta de l’àrea Cantàbrica, alt Ebre i àrea de l’Estret, amb una cota de neu d’entre 1.300-1.500 metres i al llarg del dia baixarà fins els 700 a 900 metres.

D’altra banda, al llarg del dia s’aniran formant intervals ennuvolats a l’est de Catalunya i les Balears, que podrien donar lloc a alguns xàfecs dispersos, més probables en l’est de les Balears. En la resta de l’extrem nord de la Península, aquest de Castella i Lleó, entorn dels sistemes Central i Ibèric i nord de les Canàries s’esperen intervals ennuvolats. En la resta del país predominarà el cel poc ennuvolat o clar i les temperatures experimentaran pocs canvis.

Finalment, l’AEMET informa que el vent bufarà de component nord a gairebé tot el país, excepte en Andalusia, on bufarà de component aquest. El vent serà fort a l’Estret i es produiran intervals al Pirineu, Empordà, vall de l’Ebre, aquest de les Balears, litoral gallec i d’Alborán.

tracking