SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Només una línia de l'aeroport d'Alguaire opta a ajuts

Air Nostrum és l'única aerolínia que demana subvencions per mantenir la seua operativa actual a Lleida, mentre que la Generalitat planteja donar suport a Air Andorra a la Seu

Un avió d’Air Nostrum a l’aeroport d’Alguaire.

Un avió d’Air Nostrum a l’aeroport d’Alguaire.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Air Nostrum és l’única companyia aèria que opta a les subvencions que ha convocat Aeroports de Catalunya per impulsar vols regulars de passatgers a l’aeroport d’Alguaire, i la seua oferta consisteix a mantenir la seua operativa actual: avions entre Lleida i Palma divendres i diumenge. Així ho van corroborar ahir fonts del departament de Territori, que haurà de resoldre l’adjudicació a finals d’aquest mes.

La companyia aèria va confirmar que opta a ajuts i va apuntar que vol “continuar sent l’operador de referència a l’aeroport” lleidatà. De fet, és l’únic que opera vols de passatgers, amb l’excepció de xàrters ocasionals. Preservar la línia regular entre Lleida i Palma, amb Air Nostrum o amb una altra companyia, va ser el principal objectiu d’Aeroports al convocar ajuts a aerolínies, si bé la convocatòria estava oberta a proposar altres rutes des d’Alguaire. La convocatòria plantejava fins a 1,6 milions en bonificacions per rellançar vols de passatgers i pal·liar els perjudicis al sector per la Covid.

D’altra banda, la Generalitat de Catalunya creu que el projecte d’Andorra Airlines per a l’aeroport d’Andorra-la Seu és sòlid i li donarà ajut econòmic. Així ho van explicar ahir fonts d’Aeroports Públics de Catalunya, que van avançar que aquesta nova aerolínia podrà acollir-se als ajuts que gestiona l’ens públic per incentivar la recuperació després de la crisi per la Covid-19 als aeroports. En aquest sentit, van indicar que “disposarà d’un descompte del 50% en la tarifa d’estacionament de les seues aeronaus i un altre del 100% en la tarifa de passatgers”.

El Govern considera imprescindible la implicació de les administracions per fer viable aquest projecte i, per això, demana que el Govern d’Andorra també s’hi impliqui.

tracking