SEGRE

SERVEIS TRANSPORTS

Juneda apressa el Govern a construir l'estació de busos

Després de sis anys d'espera i per treure els vehicles del centre

La parada d’autobusos al carrer Prat de la Riba.

La parada d’autobusos al carrer Prat de la Riba.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda exigeix al Govern que construeixi l’estació d’autobusos aquest any, ja que porta esperant més de sis aquesta infraestructura, imprescindible per treure els vehicles del centre de la població, en concret, del carrer Prat de la Riba. Segons l’alcalde, Antoni Villas, a primera hora del matí i de la tarda es concentren en aquest carrer fins a cinc autocars que fan el transport escolar i regular del trajecte de Lleida a Montblanc. Això obliga que uns altres dos autocars hagin d’esperar al cementiri fins que se’ls comunica que pot anar per recollir els passatgers. Villas va indicar que aquesta situació suposa un perill per als usuaris.

La nova estació està prevista al costat de l’N-240, a prop de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, cosa que facilitarà la sortida i entrada dels autocars. El consistori ja va fer fa tres anys la cessió de terrenys a la Generalitat. Per això, va haver de permutar una zona verda al centre de la localitat per la que hi ha al costat de l’antiga caserna.

Aquesta situació ha comportat nombrosos tràmits amb Urbanisme i de fet, en l’actualitat, s’està pendent que Patrimoni de la Generalitat doni el vistiplau a l’últim. Villas reclama celeritat en aquest punt ja que es tracta d’un equipament que els veïns reclamen des de fa temps.

En un altre ordre de coses, el consistori ha habilitat una plaça a l’entrada a la població des de Torregrossa per millorar aquest accés. Els treballs els ha executat la brigada municipal i s’ubica al carrer Fondo.

Així mateix, Villas va indicar que s’ha canviat tot el sistema d’enllumenat del camp de futbol per llums leds, cosa que suposarà un important estalvi energètic, ja que es reduirà a la meitat la despesa de llum.

La parada d’autobusos al carrer Prat de la Riba.

La parada d’autobusos al carrer Prat de la Riba.A.J.

tracking