SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Litigi entre Naut Aran i la promotora de Ruda per un palau de congressos inacabat

Tant l'empresa com l'ajuntament volen rescindir el conveni que va fer possible iniciar els treballs || La firma exigeix un milió per l'estructura ja construïda al consistori i aquest reclama demolir-la

L’edifici és una estructura inacabada, tapiada amb murs grisos en un extrem de la urbanització.

L’edifici és una estructura inacabada, tapiada amb murs grisos en un extrem de la urbanització.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un edifici inacabat a la Val de Ruda és objecte de litigi entre l’ajuntament de Naut Aran i l’empresa Neu 1.500, promotora d’aquesta urbanització a peu de pistes de Baqueira. Es tracta de l’immoble que havia d’acollir un palau de congressos, un centre de wellness i una guarderia infantil. Un conveni entre les dos parts el 2006 va fer possible construir-lo en sòl que la firma havia de cedir al consistori, però les obres van quedar interrompudes. Va quedar una estructura buida de què ningú vol fer-se càrrec.

Tant l’ajuntament com l’empresa volen rescindir el conveni, encara que plantegen fer-ho en condicions molt diferents. Segons fonts municipals, el promotor els exigeix el pagament d’un milió d’euros per l’estructura ja construïda, mentre que el consistori reclama demolir-la al considerar que no li és útil i preveu quedar-se amb una fiança de 186.000 euros constituïda anys enrere.

El ple de Naut Aran votarà demà divendres denunciar el conveni del 2006 per incompliment per part del promotor. El sotmetrà a aprovació després que el consistori requerís a l’empresa concloure les obres inacabades en un termini d’un mes i que aquesta recorregués al contenciós administratiu. Fonts municipals van apuntar que, amb tota probabilitat, el consistori recorrerà també davant dels tribunals.

El conveni va establir que Neu 1.500 podria construir aquests equipaments en els 1.050 metres quadrats de sòl que, d’acord amb la normativa, la firma havia d’entregar al consistori al construir la nova urbanització. El consistori es va avenir a cedir aquesta superfície al promotor durant cinquanta anys, passats els quals l’edifici havia de passar a ser de propietat municipal. Fins aleshores, el palau de congressos, les instal·lacions de wellness i la guarderia havien de prestar servei als veïns.

La impugnació del conveni arriba quan el promotor ha venut els hotels de Ruda, sense acabar l’edifici dissenyat per complementar l’oferta hotelera i atreure clients als allotjaments mitjançant l’organització de congressos. Amb el pas dels anys, l’empresa ha anat reduint el seu accionariat fins a limitar-se actualment a una sola societat, Teyco Neu.

Forma part de l’antic grup Teyco, els actius del qual han passat a mans de Top Proyectos y Contratas. Tant l’antic grup empresarial com l’actual tenen com a administrador únic Jordi Sumarroca.

Aquest empresari figura des de fa anys entre els investigats pel cas del 3% sobre presumpte finançament irregular a l’antiga Convergència.

tracking