SEGRE

ENERGIA POLÈMICA

Pagaran rebuts per evitar talls de llum a la Vall Fosca

Veïns comencen a adherir-se al pacte per fraccionar-los || Factures des del 2015 l'IVA de les quals consideren incorrecte

Fernando Peraire, un dels veïns sense llum a Paüls.

Fernando Peraire, un dels veïns sense llum a Paüls.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Torre de Capdella ha començat a rebre adhesions de veïns a l’acord amb Endesa per pagar a terminis rebuts de la llum que rebutgen des del 2015, al considerar incorrecte l’IVA que aplica la companyia. Així ho van explicar ahir fonts municipals. Part de la població accedeix a liquidar aquestes factures mentre l’empresa du a terme talls de llum per impagaments, que afecten almenys sis famílies de la Vall Fosca i podrien continuar els dies vinents.

Alguns afectats tenen factures impagades anteriors al 2015. D’altres feien autoliquidacions amb l’IVA que creuen correcte en lloc del que consta a les factures, molt més gran.

La CUP, a l’oposició, va impulsar aquesta pràctica que han adoptat part dels veïns i que Endesa no accepta. Aquest partit va anunciar denúncies contra responsables de la companyia i del govern local d’ERC, que titlla de “col·laboradors”.

El consistori va insistir que exigirà la devolució de l’IVA per via judicial i que busca posar fi als talls. A diferència dels que Endesa va fer el 2017, aquesta vegada no hi ha operaris tallant cables. N’hi ha prou amb ordenar-ho als nous comptadors intel·ligents.

“És una coacció, liquidem el que és correcte per l’electricitat” Fernando Peraire va denunciar ahir al jutjat el tall de llum a casa seua a Paüls, després de passar la nit sense calefacció amb la seua dona, Pilar Coma. Massa fred per dormir bé, però no prou per conservar el menjar congelat. Acusa de la “coacció” Endesa, que els reclama 7.000 euros. Fan autoliquidacions amb l’IVA que creuen correcte, i que la companyia rebutja. També les fa la família d’Emma Carrera, a la qual van deixar sense llum un habitatge ara buit. Va indicar que aixecaran acta notarial i creu que els talls “busquen espantar la gent perquè paguin” el que els demanen.

tracking