SEGRE

PATRIMONI VANDALISME

Els Mossos troben més grafitis a l'interior del Pilar d'Almenara

L'ajuntament d'Agramunt condemna l'atac i es personarà com a acusació particular || Pregunta a Cultura com s'ha de fer la neteja del monument

Apareixen dos grans grafitis fets des de les escales del monument i també a les parets interiors

Atac vandàlic contra el Pilar d'Almenara d'AgramuntSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detectar ahir més pintades a l’interior del Pilar d’Almenara, després de la notícia avançada ahir per SEGRE d’un atac vandàlic en aquesta torre de guaita del segle XI. Agents de la policia catalana es van personar al matí al lloc al costat de l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, per iniciar la investigació dels fets, que ha denunciat el propietari del terreny.

Segons va explicar Fernàndez, “no només hi ha pintades a la part exterior del monument, sinó que també n’hi ha a l’interior, a tots els pisos. Just a l’entrada es pot veure un dibuix d’un rostre i als dos pisos superiors hi ha la mateixa firma, que també pot observar-se en dos senyals de l’aparcament de la torre i del camí d’accés”.

L’alcaldessa de la capital de la ribera del Sió va indicar que la principal hipòtesi amb què treballen els Mossos, que van trobar a la torre un pot de pintura en esprai, és que “es tracta d’un grup que vol que se’n parli, com ha passat després de la publicació de la notícia, ja que han deixat diferents marques per indicar on són els grafitis”. Fernàndez va insistir que s’han posat en contacte amb Cultura per determinar com s’ha de procedir a netejar les pintades, ja que el Pilar d’Almenara està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des del 1985.

Malgrat que el monument es troba en una finca privada i són els seus propietaris els qui han de fer la denúncia, Fernández va avançar que l’ajuntament es personarà com a acusació particular perquè “aquest atac vandàlic afecta un patrimoni que és de tots”.

Indignació a les xarxes socials per l’atac a aquesta torre del segle XI “El Pilar d’Almenara és patrimoni de tots, motiu pel qual condemnem aquest atac contra el nostre patrimoni.” Així es va expressar ahir l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, després de donar a conèixer SEGRE l’atac vandàlic en aquesta torre de vigilància que data del segle XI, una notícia que va generar una gran indignació a les xarxes socials, especialment per part d’entitats i persones d’Agramunt i del pla de l’Urgell. Amb quinze metres d’altura i set de diàmetre, aquesta torre és l’únic vestigi que es conserva del castell. Actualment molt freqüentada per senderistes, ciclistes i corredors, va ser construïda el segle XI sobre el punt més alt de la serra d’Almenara, una situació estratègica que permetia el control visual sobre part de la ribera del Sió.

tracking