SEGRE

Grans diferències entre comarques en el ritme de vacunació

Un centenar de mossos de la comissaria de la Seu d'Urgell reben la primera dosi de la vacuna

Un centenar de mossos de la comissaria de la Seu d'Urgell reben la primera dosi de la vacunaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ritme de la campanya de la vacunació contra la Covid avança de manera diferent entre les comarques lleidatanes, ja que, d’una banda, un 13,37% de la població del Pallars Jussà ja té administrada la primera dosi –és la comarca catalana amb més percentatge– mentre que només s’ha administrat a un 6,16% de la del Solsonès.

Tot i així, la província de Lleida és la més avançada quant al ritme de la campanya i sis de les dotze comarques tenen més d’un 10% d’habitants que han rebut la primera dosi. A més del Jussà, són l’Alta Ribagorça, el Segrià, la Noguera, les Garrigues i l’Urgell. Per sota queden Aran (9,2%), l’Alt Urgell (8,98%), el Pla d’Urgell (8,9%), la Segarra (8,38%) i el Sobirà (7,44%), juntament amb el Solsonès.

El Moianès és la comarca catalana amb més segones dosis entre la població, amb un 5,46%, seguida del Segrià, amb un 5,31%. A la província de Lleida, 44.645 persones ja tenen la primera dosi, el 10,38% de la població, i 19.749 la segona, el 4,6%.

En aquest sentit, en les properes dos setmanes la campanya anirà destinada a administrar segones dosis a dependents i a majors de 80 anys amb les vacunes de Pfizer (aquesta setmana han arribat a Lleida 3.062 dosis), ja que no n’hi ha proutes com per citar més gent d’aquests col·lectius.

També s’inoculen primeres injeccions amb la de Moderna (n’han arribat 1.800) a sanitaris que en el seu moment no van poder i a malalts trasplantats, amb diàlisi i immunodeprimits de l’hospital Arnau.

tracking