SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a sis anys de presó per traficar amb speed i marihuana

El Tribunal Suprem també l'obliga a pagar una multa de 84.600 euros || Un veí d'Altorricó originari de Lleida que va ser arrestat el 2016 a l'N-240

Imatge d’arxiu del Tribunal Suprem

Imatge d’arxiu del Tribunal SupremEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha condemnat a sis anys de presó un veí d’Altorricó, originari de Lleida, per adquirir cinc quilos de amfetamines per vendre a tercers. L’home va ser condemnat amb set persones més, que van ser jutjades el 2019 a l’Audiència d’Osca per traficar amb speed, marihuana i cocaïna a diverses localitats osceneses, entre les quals Altorricó i Binaced.

El condemnat va presentar inicialment un recurs al Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) i, posteriorment, al Tribunal Suprem en què qüestionava, entre altres coses, la seua condemna com a autor d’un delicte consumat contra la salut pública. Entenia que, a tot estirar, es podria apreciar una temptativa inacabada, “ja que no va participar en les actuacions prèvies de transport ni va arribar a tenir la disponibilitat sobre la substància estupefaent”, segons la seua defensa.

El condemnat sol·licitava una rebaixa al considerar que no va arribar a consumar el delicte de tràfic de drogues

El Suprem ha donat la raó al TSJA, ha desestimat el recurs i ha ratificat la condemna. Així, respecte a si s’havia d’apreciar com a temptativa, recorda que la llei determina que “quedarà consumat el delicte si l’acció de l’acusat origina un trasllat geogràfic de l’estupefaent, encara que no s’aconseguís el desplaçament posterior pretès, per haver estat interceptada la droga abans de la seua entrega al destinatari”.

A banda dels sis anys de presó, l’home haurà de pagar una multa de 84.600 euros, el valor que hauria tingut la droga en cas d’haver-la distribuït. El venedor de la droga va ser condemnat a quatre anys.

Abans de la celebració del judici, la Fiscalia sol·licitava un total de 143 anys de presó per a tretze acusats, encara que finalment va rebaixar les condemnes sol·licitades i va retirar l’acusació contra cinc dels acusats. Així mateix, el Ministeri Públic va demanar multes de 6,4 milions d’euros i va retirar la imputació per als acusats de pertinença a grup criminal.

Detingut quan es disposava a comprar la droga per 17.500 euros

La sentència de l’Audiència Provincial d’Osca va considerar provat que els condemnats a les penes més elevades, l’home originari de Lleida i el venedor de la droga, van quedar a Altorricó, a la carretera N-240 en direcció a Lleida, el març del 2016 per fer una compravenda d’amfetamina amb la intenció de vendre-la a tercers.

Van ser interceptats en el moment que feien l’intercanvi de la droga. El lleidatà portava 17.500 euros en efectiu, amb bitllets de 500, 100 i 50 euros. La droga estava en cinc paquets oculta a les portes posteriors d’una furgoneta.

Als domicilis dels acusats, a banda de plantes de marihuana i cocaïna, els agents van trobar material per a la preparació i venda de la droga amb la intenció de vendre-la a tercers.

tracking