SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu s'omple de turisme català al deixar enrere el confinament comarcal

Milers de visitants reforcen els pronòstics d'un ple turístic per Setmana Santa

Esquiadors a Espot després d’efectuar una baixada a les pistes que van acollir gairebé 400 persones.

Esquiadors a Espot després d’efectuar una baixada a les pistes que van acollir gairebé 400 persones.MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones van tornar a omplir ahir el Pirineu per primera vegada des de Nadal. Hi van anar visitants de tot Catalunya i en especial de Barcelona, després de deixar enrere el confinament comarcal i restablir-se la mobilitat dins de Catalunya. S'espera que aquesta afluència de públic es reforci i poder arribar així al ple turístic per Setmana Santa.

Milers de catalans van tornar ahir al Pirineu de Lleida, que va tornar a omplir-se de visitants per primera vegada des de Nadal, en el primer cap de setmana sense confinament comarcal i amb lliure mobilitat dins de Catalunya. Gran part eren de Barcelona i àrea metropolitana amb segones residències, encara que també molts dels hotels de les comarques de muntanya oberts aquest cap de setmana estan plens.

De fet, s’espera que la situació millori del 26 al 28 d’aquest mes i penjar el cartell de complet per Setmana Santa, si no es prenen noves mesures restrictives. Més de 4.300 aficionats van anar les estacions del Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, el Solsonès i d’esquí de fons a l’Alt Urgell.

Respecte a les de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), a Boí Taüll van esquiar 1.291 persones, amb un aforament màxim de 4.000; a Port Ainé hi va haver 961 i el límit eren 3.000; i a Espot van ser 377 quan la capacitat era de 2.000. Això suposa un 30% d’aforament mitjà en totes, segons FGC.

Tavascan va comptabilitzar sis-cents esquiadors, “gairebé com un dia de Nadal”, segons els responsables, i al Solsonès, Port del Comte va acollir unes vuit-centes persones.. Baqueira no facilitarà dades d’afluència fins que finalitzi la temporada el 6 d’abril, encara que el director comercial, Xavier Ubeira, va indicar que aquest cap de setmana han pogut obrir més zona esquiable i va remarcar que un dels hotels a peu de pistes que van obrir parcialment divendres està ple. “Esperem que per Setmana Santa passi el mateix”, va dir, però amb els establiments a ple rendiment, va destacar. Va afegir que les reserves per a aquestes dates “s’han animat bastant”. A més, la neu que ha caigut durant les últimes hores garanteix poder arribar a finals de temporada en bones condicions i amb gruixos de qualitat.

Més de 4.300 persones van acudir a les pistes del Sobirà, el Solsonès, l’Alta Ribagorça i l’Alt Urgell

Entre els complexos d’esquí de fons, al voltant de 300 visitants van anar a l’estació d’esquí de Tuixent-la Vansa per aprofitar els últims dies de de la temporada. És l’únic que queda obert a la comarca de l’Alt Urgell i els seus responsables es van mostrar satisfets per l’afluència de persones, que dona un respir a aquesta temporada atípica, informa C.Sans.

D’altra banda, la majoria de les cases rurals del pla de Lleida no tenen previst obrir les portes fins a les vacances de Setmana Santa i estan molt pendents del repunt de casos de Covid, que podria provocar que continuïn tancades. Jaume Ramon, propietari de la casa rural de Cal Codina del Talladell i president de l’associació del sector, va apuntar que no és viable econòmicament obrir cases grans per a un únic grup familiar i només per dos dies, informa X.S.

Les previsions per al turisme d’autocaravanes, que cada any prolifera més, i de bungalous també són bones. D’altra banda, també van poder obrir comerços que durant setmanes havien estat tancats per restriccions a causa de la Covid (vegeu la pàgina 5).

Esquiadors a Espot després d’efectuar una baixada a les pistes que van acollir gairebé 400 persones.

Esquiadors a Espot després d’efectuar una baixada a les pistes que van acollir gairebé 400 persones.MAITE MONNE

tracking