SEGRE

MUNICIPIS INDÚSTRIA

Montferrer amplia en cinc hectàrees el polígon

Davant de la demanda de sòl d'empreses actuals o noves

La nova zona industrial de Montferrer està a punt per urbanitzar.

La nova zona industrial de Montferrer està a punt per urbanitzar.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Montferrer i Castellbò amplia la superfície industrial del municipi i posarà a disposició del sector empresarial 55.272 nous metres quadrats, 5,5 hectàrees més. El polígon industrial actual, amb gairebé 14 hectàrees de sòl i 29 empreses instal·lades, fa anys que està saturat i la demanda cada vegada més gran de firmes interessades a instal·lar-s’hi o a ampliar les naus existents ha propiciat que el consistori dugui a terme els tràmits urbanístics per disposar de més sòl industrial.

En aquest sentit, ha impulsat un pla parcial que modifica el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal vigent (del 2010) per desenvolupar de forma independent tres subsectors. La divisió està enllestida i els tres sectors sumen més de 5 hectàrees.

L’alcalde, Albert Marquet, va indicar que una de les empreses ja presents al polígon ha iniciat els tràmits i disposa del projecte per urbanitzar un dels subsectors i instal·lar-hi un important centre logístic. Estarà situat als terrenys més pròxims a les naus construïdes que limiten amb l’àrea industrial de la Seu d’Urgell i compta amb una superfície de 15.000 metres quadrats.

L’alcalde va apuntar així mateix l’interès de dos empreses més de l’àrea metropolitana de Barcelona que busquen instal·lar-se a la zona “per la proximitat amb el Principat d’Andorra”. “Es tracta d’empreses importants que crearien llocs de treball per als veïns de la zona”, va destacar.

La voluntat és “donar facilitats i oferir sòl industrial que afavoreixi la dinamització econòmica” del territori, va concloure.

tracking