SEGRE

COMUNICACIONS CARRETERES

La comarca vol desencallar la Via Orbital entre Mollerussa i Miralcamp

El projecte ja es va incloure al pla director del Pla d'Urgell, redactat el 2010

El tram que sí que s’ha construït del Vial Nord.

El tram que sí que s’ha construït del Vial Nord.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, es reunirà aquesta setmana amb els primers edils i representants dels municipis de Fondarella, Miralcamp i el Palau d’Anglesola amb l’objectiu de desbloquejar el projecte de la Via Orbital, una nova variant que preveu unir els municipis de Mollerussa i Miralcamp amb connexió amb diferents municipis de la comarca. En concret, aquesta carretera sortiria del futur Vial Nord, que ha d’unir la carretera de Linyola amb la del Palau d’Anglesola i l’enllaç a l’autovia.

Actualment només està fet un primer tram, que enllaça el parc de Bombers amb la carretera de Linyola i s’està treballant en el segon, que desembocarà a la carretera del Palau. Posteriorment, la Via Orbital creuaria els termes municipals de Fondarella i Mollerussa fins a arribar a la rotonda d’enllaç a la variant de Miralcamp.

Aquesta obra és una vella reivindicació d’alcaldes del Pla d’Urgell i el projecte que es va incloure al Pla Director Urbanístic del Pla d’Urgell que es va redactar l’any 2010. El principal objectiu és potenciar la xarxa de mobilitat de la comarca i impulsar alternatives al trànsit de l’N-II i desviar el trànsit pesant. Segons va explicar l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell, aquest projecte podria incloure la reivindicada rotonda que s’ha de construir a la carretera de Torregrossa, a l’encreuament amb el camí de la Serra.

La nova via sortiria del Vial Nord, que només compta amb un primer tram fet cap als Bombers

El pla de reactivació de Mollerussa també inclou altres projectes com soterrar passos de nivell a la ciutat, habilitar carrils bici urbans i interurbans i també vies verdes.

Planegen recuperar una rotonda a la carretera de Torregrossa

El projecte de construcció d’una rotonda a la carretera de Torregrossa cap a la Serra ja va ser licitat i adjudicat el 2008 per la Generalitat, malgrat que es va paralitzar coincidint amb la crisi econòmica. Ara, el consistori de la capital del Pla l’ha inclòs dins del pla de reactivació econòmica (Re)activem Mollerussa i justifica la seua necessitat per l’elevat nombre de vehicles que transiten la zona, que acull dos instituts de secundària (La Serra i Mollerussa) juntament amb el col·legi Siloé i també la pista d’atletisme i la d’autocròs.

tracking