SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut un jove per abusos a dos menors en ple carrer a la Seu

Una de les víctimes va anar a comissaria després de ser assetjada || El 28% de dones ateses per l'Institut Català de les Dones i el SIAD patia violència masclista

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida, a on va ser traslladat el detingut després del seu arrest.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida, a on va ser traslladat el detingut després del seu arrest.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van arrestar dimarts a la Seu d’Urgell un jove de vint-i-dos anys de nacionalitat andorrana acusat d’abusar sexualment de dos menors que va abordar en ple carrer. Els fets es van produir cap a les 17.00 hores, quan una adolescent de setze anys va anar a la comissaria per denunciar que feia uns minuts, a l’avinguda Guillem Graell, un individu se li havia atansat i, de manera sobtada i sorprenent, li havia fet tocaments i proposat mantenir relacions sexuals.

Posteriorment, es va tenir coneixement d’un segon cas que s’havia produït a la plaça Catalunya amb una jove de disset anys. Poc després, els policies van aconseguir localitzar i detenir el presumpte autor quan es trobava a l’estació d’autobusos de la Seu.

Des de la primera alerta, les patrulles dels Mossos van muntar un dispositiu amb l’objectiu de trobar l’assetjador. En el transcurs de la investigació, una dona, major d’edat, també va explicar a una de les patrulles que un jove li havia proposat mantenir relacions sexuals, en un relat que coincidia amb el de les menors. El detingut va passar ahir a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs, segons va poder saber aquest diari.

L’arrestat, de nacionalitat andorrana, va quedar ahir en llibertat amb càrrecs

D’altra banda, el 28,3 per cent de les dones que l’any passat van demanar atenció a les oficines de l’Institut Català de les Dones i els 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) estaven passant situacions de violència masclista. En total, van atendre 22.000 dones, de les quals 1.879 eren de les comarques de Lleida. Concretament, 405 d’elles de l’Alt Pirineu i Aran i 1.474 de Ponent.

tracking