SEGRE

MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

Inicien la depuradora d'Artesa i Puigverd, que estarà al novembre

Després de més d'una dècada d'espera per disposar d'aquesta infraestructura, que costarà 3,7 milions || Permetrà sanejar les aigües de més de 3.000 veïns

Les obres de la depuradora d’Artesa i Puigverd es van iniciar ahir.

Les obres de la depuradora d’Artesa i Puigverd es van iniciar ahir.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’UTE d’ACSA i Obras e Infraestructuras SAU ha començat la construcció de la depuradora d’aigües residuals d’Artesa de Lleida i Puigverd i els col·lectors per a aquestes dos poblacions. L’obra es va adjudicar per 3,7 milions d’euros i ha d’estar finalitzada el pròxim mes de novembre.

Segons l’alcalde d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs, aquesta és una actuació que s’espera des de fa més d’una dècada i finalment serà una realitat aquest mateix any. Els operaris ja han començat els primers treballs d’aquesta infraestructura que s’ubicarà a Artesa de Lleida però que també donarà servei a la població de Puigverd.

Els dos municipis tenen una estructura molt similar tant per l’extensió en superfície com de població, per la qual cosa la nova planta de tractament d’aigües residuals donarà servei a prop de 3.000 veïns, 1.500 cada un. Es crearà un sistema de sanejament en alta per al transport i tractament de les aigües amb els col·lectors en alta, que a Artesa de Lleida tindrà una longitud de 250 metres i funcionarà per gravetat.

En canvi, al ramal de Puigverd el col·lector tindrà 2.800 metres, i també funcionarà per gravetat. Fins ara tots dos municipis deriven les seues aigües fins a diferents punts del barranc de la Femosa i altres.

El pla també preveu impulsar sistemes de sanejament per a municipis de menys de 2.000 habitants. En aquest cas, es construirien plantes a la Noguera, l’Alt Urgell i el Jussà.

Dos plantes més estan en execució al Segrià

La planta d’Artesa de Lleida i Puigverd forma part de les previstes al Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes de la Generalitat per al període 2016-2021, que preveu que totes les localitats de Lleida de més de 2.000 habitants tinguin depuradora. També s’hi inclouen les de Torrefarrera-Torre-serona i de Benavent-Vilanova del Segrià, que després de més d’una dècada de tràmits es van desencallar l’any passat i permetran sanejar les aigües de més de 7.000 veïns. Les dos infraestructures estan actualment en execució.

tracking