SEGRE

MEDI AMBIENT DEJECCIONS RAMADERES

L'oposició a Nova Tracjusa portarà l'autorització del Govern al jutge

Ipcena anuncia un recurs i el consell de les Garrigues es reafirma en el seu rebuig

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Tracjusa a Juneda.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Tracjusa a Juneda.M. REBULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els contraris a Nova Tracjusa recorreran als tribunals l’autorització ambiental que la Generalitat va atorgar dimarts a aquest projecte, que preveu obtenir gas d’escombraries urbanes i utilitzar-lo com a combustible per assecar purins a Juneda (com va avançar ahir SEGRE). El portaveu de l’associació ecologista Ipcena, Joan Vàzquez, va anunciar un recurs contenciós administratiu contra el vistiplau de la ponència ambiental. Aquesta entitat lidera la plataforma veïnal en contra d’aquesta iniciativa.

“Lluitarem fins al final i exhaurirem la via jurídica”, va afirmar Vàzquez, que es va mostrar “indignat” per l’autorització d’un Govern en funcions. “És una decisió políticament interessada”, va dir.

Per la seua part, el consell comarcal de les Garrigues es va reafirmar en el rebuig de Nova Tracjusa. El president, Jaume Setó, va reiterar que s’hi oposen perquè implica importar 40.000 tones d’escombraries a la comarca: la meitat de les comarques lleidatanes i la resta, de les de Barcelona. Tanmateix, va puntualitzar que donen suport a la planta actual de Tracjusa, que asseca purins mitjançant la combustió de gas natural en motors de cogeneració. “La comarca té purins i s’han de tractar”, va indicar.

El consell espera rebre resposta a les al·legacions que va presentar fa dos anys per decidir si emprèn noves accions. En el seu moment va reunir més de sis-centes firmes contra aquesta iniciativa. Per la seua banda, la CUP va afirmar a les xarxes socials que “avui, com el 2017, ens trobaran de cara oposant-nos-hi”.

Per la seua part, la cooperativa GAP, promotora del projecte que reuneix més de cent ramaders de les Garrigues, espera rebre notificació oficial de la ponència ambiental per saber si hi ha canvis respecte a la proposta abans de donar la seua valoració.

tracking