SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIONS

Lladorre i Endesa estenen la xarxa d'internet d'alta velocitat

El centre de telecomunicacions instal·lat a la presa de Graus.

El centre de telecomunicacions instal·lat a la presa de Graus.ENDESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lladorre i Endesa han firmat un conveni per allotjar dos centres de telecomunicacions en instal·lacions de la companyia. Hauran de fer possible l’extensió de la xarxa d’internet d’alta velocitat mitjançant radioenllaços, a través de l’empresa Wicat. Els equips s’han col·locat a la central hidràulica de Montamara i en la presa de Graus, i rebran el subministrament elèctric des dels serveis auxiliars de les dos instal·lacions.

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat del consistori de treballar per fer possible, al municipi i voltants, una xarxa de telecomunicacions robusta que contribueixi al desenvolupament econòmic i social del territori. Aquests dos equips, juntament amb un tercer al refugi de la Pleta del Prat, hauran de comunicar la xarxa de wifi de 5 GHz ja existent als nuclis de població.

Atesa la complexitat orogràfica de la zona i al fet que els radioenllaços han de disposar de visió directa entre els seus extrems, el projecte ha requerit l’ús d’aquests tres emplaçaments.

tracking