SEGRE

TRIBUNALS

La investigació per la mort de Cachou ha destapat la xarxa de traficants de cocaïna d'Aran

Les escoltes telefòniques pel presumpte enverinament de l'os han descobert dos quilos de droga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoltes telefòniques ordenades per la jutgessa de Vielha per determinar si l'os Cachou va ser enverinat han permès desarticular la xarxa de venda de cocaïna per la que ha estat detingut l'alcalde pedani de Casau, Juan Berdié, que es troba en llibertat amb càrrecs, segons ha informat aquest diumenge 'La Vanguardia'.

La mort de Cachou, un os que havia causat molts danys a la ramaderia aranesa, va provocar l'apertura d'una investigació judicial per determinar si l'animal va ser enverinat. Per aquesta investigació han declarat ja com a imputades al jutjat de Vielha mitja dotzena de persones.

La jutgesaa va ordenar tot un seguit d'escoltes telefòniques per determinar si Cachou va morir en caure després d'una lluita amb un altre os, com es va dir en un primer moment, o bé va ser enverinat.

Durant les escoltes telefòniques per aquesta causa, els Mossos d'ESquadra es van trobar amb la sorpresa que es citaven unes suposades vendes de cocaïna.

Aquest fet va portar la jutgessa a obrir una causa separada per un presumpte delicte contra la salut pública.

Aquesta causa separada ha provocat aquesta setmana la detenció d'una desena de persones, entre elles Juan Berdié, alcalde pedani de Casau, nucli de Vielha, qui ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat.

Les detencions s'han practicat a Vielha, Lleida i Vila-real (Castelló). Els Mossos d'Esquadra han intervingut quasi dos quilos de cocaïna, com va avançar SEGRE ahir.

tracking