SEGRE

ENTITATS ECOLOGIA

Front comú per a la protecció de la banqueta pels incendis al Palau d'Anglesola

La Casa Canal i Ipcena mostren preocupació i Canal Viu farà un acte de repulsa

Joan Vázquez es va reunir amb la directiva dels Canals d’Urgell.

Joan Vázquez es va reunir amb la directiva dels Canals d’Urgell.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comunitat General dels Regants d’Urgell s’ha vist obligada a tallar una desena de plàtans a la banqueta del Palau d’Anglesola després de l’onada d’incendis a mitjans de mes, que es consideren intencionats. El president de l’entitat, Amadeu Ros, va mostrar la seua preocupació per aquest fet, que ja ha estat denunciat davant dels Mossos d’Esquadra, i va assegurar que preservar les banquetes també forma part del projecte de millora dels Canals. En aquest sentit, va recordar que l’entitat ja ha plantat uns 200 arbres nous en diferents recorreguts del canal.

Els regants van rebre ahir a la seu de Mollerussa la visita de membres d’Ipcena. El seu portaveu, Joan Vázquez, va destacar el valor ecològic de la zona, amb una gran riquesa biològica que cal preservar. Vázquez també va remarcar la necessitat de vigilar i eliminar possibles actuacions que puguin danyar l’ecosistema de les banquetes.

Una altra de les entitats que han condemnat els incendis és la plataforma Canal Viu. Per aquesta raó, avui dimecres duran a terme una visita a la zona on es van cremar els arbres, a la tercera séquia principal del canal en direcció Bellvís, per comprovar els danys i reivindicar la necessitat de preservar les banquetes. L’ajuntament del Palau d’Anglesola també s’ha unit a les entitats que han mostrat la seua indignació per l’incident, que es va originar arran de la crema de rostolls als voltants de la banqueta.

El consell publica una guia dedicada als ‘Camins d’aigua’ del Pla El consell comarcal del Pla ha publicat en format digital la seua primera guia de turisme que, amb el nom de Camins d’aigua, promociona espais com els canals d’Urgell o l’estany d’Ivars i Vila-sana. Editada en català, castellà i anglès, ofereix informació que es pot consultar a internet sobre l’oferta de productes i serveis turístics comarcals. La guia es pot aconseguir a través de les xarxes socials de l’oficina de turisme del consell comarcal i s’ha publicat coincidint amb les vacances de Setmana Santa. La voluntat de l’entitat comarcal és poder imprimir aquesta guia en paper per facilitar-la a partir de l’estiu als visitants, en funció de les condicions i mesures sanitàries que hi hagi marcades per la pandèmia de la Covid-19.

tracking