SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu de Lleida denuncia el "turisme de vacunació"

Denuncien l'aparició d'un “turisme de vacunació” || Per rebre la dosi es pot triar qualsevol punt de Catalunya

La immunització continua a Lleida - Tàrrega (a la imatge) i Balaguer van acollir ahir una altra jornada de vacunació per a persones majors de 80 anys. A Tàrrega el punt de vacunació va ser la biblioteca Germanes Güell i a Balaguer, el Teatre  ...

La immunització continua a Lleida - Tàrrega (a la imatge) i Balaguer van acollir ahir una altra jornada de vacunació per a persones majors de 80 anys. A Tàrrega el punt de vacunació va ser la biblioteca Germanes Güell i a Balaguer, el Teatre ...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes del Pirineu van denunciar ahir el “turisme de vacunació”. Van explicar que en els últims dies, a les portes de Setmana Santa, han detectat persones de la resta de Catalunya que han triat les comarques pirinenques per vacunar-se.

L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, va dir que és “incomprensible” que d’una banda es limitin els desplaçaments i, de l’altra, es “promogui la mobilitat respecte a la vacunació”. Monterde va denunciar aquesta pràctica i va afirmar que a un veí del Pallars no se li ocorreria anar a vacunar-se a Barcelona.

El president del consell del Sobirà, Carlos Isus, va demanar a Salut una solució i va sentenciar que “les vacunes al Pallars se les han de posar la gent del Pallars”.

A les persones que poden rebre la dosi, entre 60 i 65 anys, els arriba un missatge perquè demanin cita. També poden reservar-la les que pertanyen a col·lectius que s’estan immunitzant actualment, com ara majors de 80 anys, encara que no hagin rebut l’SMS.

A través d’un web demanen cita i se’ls ofereixen les hores disponibles en els diferents punts de vacunació. Poden elegir qualsevol de Catalunya.

Això no afecta el nombre de vacunes que rep cada municipi, però pot fer que els veïns hagin d’esperar mentre que forans la reben abans que ells. Alcaldes del Pirineu i presidents de consells van fer arribar arribar aquesta denúncia a Salut en una reunió celebrada ahir.

Van assegurar “no entendre” la gestió que s’ha fet de les vacunes i van demanar una rectificació immediata. A més, els veïns també han fet arribar aquesta queixa als seus responsables polítics.

Aquests van apuntar que en alguns casos ha arribat a generar conflictes entre els ciutadans, al veure que gent de fora de la comarca es vacunava mentre els del territori havien d’esperar.

D’altra banda, Anna Cano, infermera del CAP d’Esterri d’Àneu, va explicar que l’augment de casos al Pallars representa “molta més feina” per al personal sanitari al coincidir la vacunació amb nombroses PCR. Va demanar “molta prudència” als turistes que visitin el Pallars. El Sobirà és la comarca amb el risc de rebrot més gran, amb una taxa de 1.499 punts.

tracking