SEGRE

ECOLOGIA DENÚNCIES

Incivisme a la banqueta del canal

Protestes de Canal Viu per l'onada d'incendis als arbres del canal al Palau || Afectats una setantena de plàtans

Veïns i membres de Canal Viu es van concentrar ahir a la zona afectada pels incendis.

Veïns i membres de Canal Viu es van concentrar ahir a la zona afectada pels incendis.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de veïns del Palau d’Anglesola i altres municipis pròxims es van concentrar ahir a la banqueta del canal per denunciar l’onada d’incendis, considerats intencionats, que han afectat una setantena de plàtans al llarg d’uns 400 metres de la tercera séquia del canal d’Urgell.

L’acte el va organitzar la plataforma Canal Viu i va incloure un recorregut per la zona afectada per comprovar in situ els efectes del foc en els arbres, que presenten part del tronc cremat i alguns han hagut de ser talats.

El president de l’entitat, Josep Maria Falip, va assegurar que les banquetes són de vegades escenaris d’actes incívics que cal erradicar. Així, va afegir que aquests espais naturals acumulen de vegades una gran quantitat d’escombraries i plàstics, i que les casetes del canal també han aparegut amb pintades. “En alguns casos, s’han plantat nous arbres a la zona que al cap d’uns dies uns desconeguts han robat”, va remarcar Falip.

Canal Viu també va expressar el temor que es produeixin nous incendis a la banqueta. L’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, també va participar en aquest acte de protesta.

En les últimes dos setmanes s’han produït quatre incendis en aquesta banqueta en direcció a Bellvís. No només s’han cremat rostolls, sinó també els troncs d’alguns arbres. Per aquesta raó, la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra.

tracking