SEGRE

COMUNICACIONS CARRETERES

Vuit pobles de les Garrigues Altes reclamen millores a la xarxa viària

Són pistes utilitzades pel transport públic i escolar que estan greument deteriorades

Aquesta actual de la pista dels Torms a Bellaguarda.

Aquesta actual de la pista dels Torms a Bellaguarda.C.C.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit municipis de les Garrigues Altes han fet un front comú per reclamar millores a la seua xarxa viària. La Granadella, Bovera, Bellaguarda, el Cogul, Granyena, el Soleràs, els Torms i Juncosa reivindiquen en especial actuacions a les pistes locals que s’utilitzen com a vies de comunicació comarcal.

Són les que enllacen l’Albagés, els Torms i Bellaguarda, de titularitat municipal, per les quals circula el transport públic, inclòs l’escolar, i la majoria de serveis i veïns. Això suposa un risc atès el mal estat de les calçades, amb clots de 50 centímetres de diàmetre i 10 de profunditat, segons els alcaldes.

Els ajuntaments ja han aprovat una moció per reclamar una millor gestió i manteniment i també exigeixen que s’incloguin les pistes en el Pla Zonal de Carreteres de la diputació de Lleida.

La institució provincial ja ha instal·lat dispositius per determinar la intensitat mitjana de circulació. Consideren que és urgent una solució mentre no s’arregli el tram de la C-233 o Eix de les Garrigues, entre el Soleràs i la Granadella, que “no s’utilitza perquè l’elevat nombre de revolts també la fan perillosa”, addueixen.

Els municipis no poden fer-se càrrec del manteniment d’aquestes pistes, atès el seu actual estat de degradació. Asseguren que les últimes inversions que s’hi han fet no han donat bon resultat, ja que els seus pressupostos només permeten intervencions d’urgència superficials. Per aquesta raó, reclamen una actuació a tot el ferm de la calçada.

Els edils asseguren que el responsable de Serveis Tècnics de la Diputació, Marc Baró, s’ha compromès a redactar una memòria valorada del cost que suposarà millorar aquesta xarxa de comunicacions locals.

tracking