SEGRE

ESNOTICIA

Esquí, aventura i romànic, el més demanat aquesta Setmana Santa

Les pistes del Pirineu reben centenars de visitants que esgoten la campanya de neu || El Parc del Segre de la Seu rep els primers turistes de la temporada

Una barca de ràfting i un caiac baixant ahir per les aigües del Parc del Segre de la Seu.

Una barca de ràfting i un caiac baixant ahir per les aigües del Parc del Segre de la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’esquí, els esports d’aventura i les esglésies romàniques de la Vall de Boí són els atractius turístics de les comarques de Lleida que estan tenint més demanda aquesta Setmana Santa. Els esquiadors aprofiten aquests festius per fer les últimes baixades de la temporada, ja que les estacions preveuen tancar la campanya de la neu demà, Dilluns de Pasqua. De fet, les pistes van tornar a rebre ahir centenars de visitants. Per exemple, Boí Taüll va rebre ahir 798 esquiadors, 678 van optar per Port Ainé i un total de 180 van acudir a Espot, segons les dades facilitades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Per la seua part, les esglésies romàniques de la Vall de Boí també reben desenes de turistes aquests festius, sobretot el màping de les pintures de Sant Climent de Taüll. Per a les visites s’apliquen protocols de seguretat per evitar contagis i l’aforament és limitat.

Així mateix, els esports d’aventura també compten amb un bon volum de reserves per a aquesta Setmana Santa. El responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que aquest sector ha tingut també una ocupació del 80 per cent al Pallars Sobirà. Alegre va emfatitzar que “el sector ha tornat a demostrar que és segur i responsable”, després que en la campanya de l’any passat ja s’apliquessin estrictes protocols per evitar contagis.

Així mateix, les instal·lacions del Parc del Segre de la Seu d’Urgell acullen aquests dies els primers turistes de la temporada. El complex va obrir al públic dilluns i ahir va rebre al voltant de 25 persones que van practicar activitats aquàtiques com ràfting i una vintena més que van llogar bicicletes de muntanya. El gerent de les instal·lacions, Francesc Ganyet, va assegurar que les previsions d’assistència per avui són similars a les d’ahir i va destacar que la majoria dels turistes, que arriben des de l’àrea metropolitana de Barcelona, reserven les activitats amb tot just 24 hores d’antelació.

Els turistes també es van deixar veure per Cervera. Edificis com la Universitat, el Sindicat, les muralles o la parròquia gòtica de Santa Maria van ser les propostes més escollides pels visitants, majoritàriament veïns de Barcelona i la seua àrea metropolitana.

Una barca de ràfting i un caiac baixant ahir per les aigües del Parc del Segre de la Seu.

Una barca de ràfting i un caiac baixant ahir per les aigües del Parc del Segre de la Seu.C. SANS

tracking