SEGRE

MUNICIPIS OBITUARIS

Mor Ramon Pintó, últim alcalde que ho era des del 79

La zona industrial de Granyanella, el seu gran repte com a edil || Va entrar en política sota la UCD i va passar a CiU i a Junts

Pintó, en una foto d’arxiu, va morir ahir als 73 anys.

Pintó, en una foto d’arxiu, va morir ahir als 73 anys.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Granyanella, Ramon Pintó, va morir ahir als 73 anys. Era l’alcalde més veterà de Catalunya i l’únic que quedava a Lleida que exercia des de les primeres eleccions democràtiques.

Va presidir el consistori amb majoria absoluta des de l’abril del 1979. Va començar la seua etapa sota les sigles de la UCD, va seguir amb CiU i va finalitzar amb Junts.

Agricultor de professió, Pintó va estar al costat d’Unió de Pagesos en les protestes contra el traçat de la variant de l’A-2 a Cervera. Gairebé un quart de segle després, el seu objectiu prioritari ha estat potenciar el desenvolupament comercial i industrial de l’estreta franja de terreny que separa Cervera de Tàrrega.

Pintó explicava que “confio a veure algun dia com els polígons de Granyanella uneixen les dos capitals de comarca”. Ara, aquest tram d’autovia de tot just 5 quilòmetres ocupa més de 300 treballadors.

Fonts del consistori van dir que en els propers dies es reuniran els quatre edils restants per decidir qui assumeix les funcions d’alcalde. A la Segarra només hi va haver un alcalde que va complir els 40 anys al càrrec, Jaume Llobet, de Montornès, que es va retirar fa dos mandats.

A Catalunya queden dos alcaldes que ho són des de les primeres eleccions democràtiques: Pere Morell de Torroella de Fluvià (Girona), de 71 anys, i Josep Vila, de Fogars de la Selva, de 67.

tracking